Sport

Sport en ontspanning in Gulpen-Wittem

Alle kernen in de gemeente hebben een voetbalaccommodatie. In vier kernen is een buitenveld voor handbal en in vier kernen een buiten-tennisbaan. De tennisbanen in Epen kunnen ook door toeristen worden gebruikt. Binnensport kan beoefend worden in acht gymzalen en de sporthal in Gulpen. In Gulpen-Wittem zijn tal van sportverenigingen actief op allerlei gebied: voetbal, handbal, tennis, tafeltennis, badminton, zaalvoetbal, judo, zwemmen, enzovoort.

Het subtropisch zwembad Mosaqua in de kern Gulpen is het hele jaar door geopend.

Voor ouderen is er onder meer ouderengymnastiek, koersballen en volksdansen.

In de hele gemeente zijn fiets- en mountainbikeroutes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Het afwisselende landschap van weiden, akkerland en bossen biedt ook uitstekende mogelijkheden voor wandelen en paardrijden. De routes zijn aangegeven op kaarten die verkrijgbaar zijn bij de VVV. In de gemeente zijn drie ruitersportverenigingen gevestigd en er is een manege. Wandelaars kunnen zich ook aansluiten bij één van de beide wandelsportverenigingen in de gemeente. In Gulpen is een sport- en adventurecentrum, waar u onder andere terecht kunt om te klimmen.

Golfliefhebbers kunnen terecht op de golfbaan in het gehucht Landsrade (Schweibergerbos).
 

Regeling stimulering leszwemmen Gulpen-Wittem

De regeling stimulering leszwemmen Gulpen-Wittem is vervallen per 1-1-2011.

Een diploma dat wordt behaald voor 1-1-2011 valt nog onder de genoemde regeling.
De aanvraag voor een vergoeding op basis van de regeling dienen wel binnen een termijn van een maand na de datum van 1-1-2011 te zijn ingediend bij de gemeente Gulpen-Wittem. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding in de kosten van het leszwemmen kunt u vanaf 1-1-2011 een aanvraag indienen op basis van het participatiefonds. Het participatiefonds is een onderdeel van het minimabeleid van de gemeente Gulpen-Wittem. Deze regeling wordt uitgevoerd door de sociale dienst “Pentasz”. Pentasz is gehuisvest in het gemeentehuis te Gulpen Wittem. Daarnaast is Pentasz eveneens telefonisch bereikbaar onder nummer 043-8507100. Voor verdere informatie over het participatiefonds kunt u kontact opnemen met “Pentasz”.