Filmpresentatie Heuvelland Cinema: 'Philomena'

  • uur - uur
  • Bibliotheek klooster Wittem

Heuvelland Cinema presenteert de kwaliteitsfilm ‘Philomena’ – het waar gebeurde verhaal van Philomena Lee
 

De Britse tragikomische Britse film 'Philomena' uit 2013 vertelt het waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Jutith Dench), een zwangere ongehuwde vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Ze bevalt in Sean Ross Abbey, een katholiek huis voor ongetrouwde moeders in Tipperary. Na 3 jaar eisen de nonnen dat Philomena Lee het kind laat adopteren. Gebaseerd op het boek: 'The lost Child of Philomena Lee' van Martin Sixsmith. Vijftig jaar later gaat de moeder haar zoon zoeken, die ze destijds moest afstaan als ongehuwde moeder. Het Heuvelland Cinema team brengt wederom een pracht film, de zevende van het filmseizoen 2017-2018, een rolprent die u terugbrengt naar de jaren vijftig van de rijke Roomse periode. De regie is in handen van Stephen Frears.

Veranderde aanvangstijd!

Vanaf januari is de aanvangstijd veranderd…In plaats van half negen in de avond wordt deze - en toekomstige films opgestart om 20.00 uur. Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerardus Bier of een ander vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop en het slot van de film. Na afloop is de Gerarduszaal dan gesloten.

Verhaal

De zoektocht van een oude dame met de hulp van een journalist zorgt voor verbijsterende maar ook zeer vertederende beelden. Het is een vreselijk moment als de ongehuwde moeder een verklaring tekent nooit meer contact op te nemen met haar zoontje…Zij ziet haar kind voor goed vertrekken naar Amerika. Ondanks het treurige verhaal weet de regisseur (in topvorm) de ongebruikelijke mix tussen drama en humor op perfecte wijze in te passen. Daarnaast zet Judi Dench een briljante moeder neer, een eenvoudige vrouw op zoek naar antwoorden.
                                                                        

Cast

Judi Dench – Steve Coogan – Mare Winningham – Michelle Fairley – Sophie Kennedy Clark, Ruth McCabe, en anderen. De film verwierf veel prijzen.

Informatie

Heuvelland Cinema heeft een geheel vernieuwde website, www.heuvellandcinema.nl
Op deze website vindt u een filmagenda met inhoudelijke informatie over de komende films. U kunt zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief wordt u automatisch herinnerd aan de komende film.
Uw entreekaartjes kunt u vooraf via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats.  U kunt ook kaartjes reserveren per e-mail : reservering@heuvellandcinema.nl.
Op de nieuwe website kunt u zelfs uw vriendenlidmaatschap afsluiten. U kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor € 80,00 voor de voorstellingen van het filmseizoen 2017/2018. Voor dat bedrag krijgt u acht toegangskaarten. Dat betekent dus een korting van totaal € 20,00 oftewel € 2,50 per entreekaartje vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. De vrienden entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken gedurende het lopende filmseizoen. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar.
U kunt zich ook per e-mail aanmelden als “Vriend van Heuvelland Cinema” : info@heuvellandcinema.nl. En uiteraard kunt u zich ook aanmelden aan onze kassa op de filmavonden.

Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op www.heuvellandcinema.nl

Entree :12.50 Euro. Zaal open 19.30 uur. 

Goede doelen

Techniek & organisatie: Rotary Club Gulpen – Vaals. De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor enkele nieuwe goede doelen. In de periode 2018 – 2020 zijn dat regionaal getinte projecten, te weten:
Hospice Sint Martinus Mechelen – Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland – Vaals Beweegt en Leven naast de brouwerij, Gulpen.

U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema in de sfeerrijke omgeving van de monumentale bibliotheek van klooster Wittem!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken