Paaszaterdag

  • uur - uur
  • Kerk Wahlwiller

Wij herdenken het verblijf van Jezus in zijn graf. Het is een dag van stille bezinning die eindigt bij aanvang van de vreugdevolle paaswake.
Vocaal Ensemble Donna Voce o.l.v. Hans Geerkens zal met prachtige gezangen de viering begeleiden waarbij de nieuwe paaskaars ontstoken en het water gewijd wordt.

Beleef de goede week met de schilderingen en kruiswegstaties van Aad de Haas in de kerk van Wahlwiller.

De Rotterdamse kunstschilder Aad de Haas schilderde tussen 1946 en 1949 het interieur van het eeuwenoude zaalkerkje van Wahlwiller. Het werden de mooiste schilderijen die hij in zijn oude Rotterdamse stijl zou maken. Het schilderwerk werd tegelijk een van de hoogtepunten van de eigentijdse kerkelijke schilderkunst in Nederland. De schilderingen nodigen uit tot stille beschouwing zodra je de kerk binnen komt. Hier is meer aan de hand, dan op het eerst gezicht lijkt! Doelbewust schilderde Aad de Haas de taferelen vaag om de toeschouwers de mogelijkheid te bieden er zelf uit te halen wat ze goed vinden. Mensen die zich voor het uitgebeelde verhaal openstellen, worden stil. Door de vloeiende figuren die het lijdensverhaal van Jezus uitbeelden en de kleurvlakken die zacht in elkaar overgaan, ontstaat een wonderbaarlijke wereld waarin het sterven van Jezus een droom lijkt vol troost voor iedereen. Aad de Haas maakte het lijdensverhaal in de kerk van Wahlwiller bijna voelbaar.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken