Bloesem2daagse Vilt

  • Gemeenschapshuis Groeselt, Stationsstraat 23, Gronsveld

Een uniek wandelevenement in Limburg

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 7e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld. Vanaf 2016 omgedoopt tot een echte Bloesem2daagse met elke dag 5 afstanden en vanaf 2017 een speciale ontdekkingstocht voor de jeugd: de BOEM-tocht. Op beide dagen is het lopen van een dagtocht mogelijk: de bloesemzaterdag en/of de bloesemzondag.
De start vindt dit jaar plaats vanaf het Gemeenschapshuis Groeselt in Gronsveld, Stationsstraat 23.  Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Het inschrijfgeld voor de 2daagse bedraagt € 8,00 exclusief sticker, te betalen bij de start. De dagtochten kosten € 4,00 per dag. Dit alles inclusief een lekkere versnapering onderweg. Sticker € 0,25. Leden van erkende wandelverenigingen of bonden ontvangen op  vertoon van de bondspas een aantrekkelijke korting van 50%: de kosten zijn dan € 4,00 voor de 2daagse en € 2,00 voor een van de dagtochten. Het IVV-stempel is aanwezig.

De starttijden voor de diverse afstanden zijn:
42 km van 07.00 tot 09.00 uur
28 km van 07.00 tot 10.00 uur
21 en 14 km van 07.00 tot 12.00 uur
8 km van 09.00 tot 13.00 uur.

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.
De 8 kilometer routes zijn speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen en de jeugdige wandelaars: op zondag is er de 2e BOEM-tocht, een ontdekkingstocht met vele verrassingen en activiteiten. Ook op zondag zijn er op de 8 km-route op diverse punten traditiegetrouw  educatieve elementen ingericht, zoals demonstraties van oude ambachten, een ezeltocht, bezoek aan de boswachterswoning, een heel bijzondere Meccano-stand, een edelsmid en een imker; alles gericht op de omgeving. Op zaterdag lopen de wandelaars naar St Geertruid en Noorbeek (8-14-21 km), terwijl de 28 en 42 km verder gaat naar Veurs (St Martensvoeren). Op zondag gaat het naar Eckelrade en Margraten (8-14-21 km) en Schin op Geukl (28-42 km).
Uiteraard ontbreken de typische Limburgse streekprodukten niet. Tijdens de wandeling wordt de wandelaars weer een stuk fruit aangeboden.

Bij de finish aan de veiling kunnen aan het einde van de wandeling diverse ambachtelijke producten gekocht worden en kan er onder het genot van een hapje en drankje en wat gezellige muziek nog nagenoten worden. Voor de kinderen staat er op zondag een fijn springkussen klaar.

De 2daagse vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.

Voor meer informatie:
www.wandelverenigingvilt.nl of 06 54626946


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken