Film: The Zookeeper's wife

  • uur - uur
  • Kloosterbibliotheek Wittem

“Zookeeper’s wife” – het waar gebeurde verhaal van Antonia en Jan Zabinski in de dierentuin van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Amerikaanse biografische dramafilm “Zookeeper’s wife uit 2017 vertelt het waargebeurde verhaal van de echtelieden Antonia en Jan Zabinski die gedurende de bezetting van de nazi’s honderden joden weten te redden in hun dierentuin midden in de Poolse stad Warschau. Dit drama is verfilmd door regisseur Niki Caro, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Diane Ackerman. (Nederlandse titel van het vertaalde boek: “Antonia/s Dierentuin”). De schrijfster van dit boek werd wederom geïnspireerd door de dagboeken van de hoofdrolspeelster in dit drama: Antonia Zabinski.

Veranderde aanvangstijd!

Vanaf februari 2018 is de aanvangstijd veranderd. In plaats van half negen in de avond wordt deze - en toekomstige films opgestart om 20.00 uur. Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerardus Bier of een ander vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop en het slot van de film. Na afloop is de Gerarduszaal dan gesloten. Deze kwaliteitsfilm kunt u zien op zondagavond 22 april aanstaande in monumentale bibliotheek van klooster Wittem.

Verhaal

In 1939, wanneer de nazi’s Polen binnenvallen, worden de eigenaars van de dierentuin van Warschau, Antonia en Jan Zabinski, gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. De Zaminski’s besluiten in het geheim samen te werken met het verzet om zo honderden mensenlevens te redden uit de klauwen van de nazi’s. Ze weten heel goed dat ze daarmee hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, op het spel zetten. Het drama speelt zich af van vlak voor het uitbreken van de oorlog tot en met de wederopbouw in 1946. De regisseur slaagt erin om de vele emoties van leed, kwaadheid, maar ook van blijheid en dankbaarheid, dat de betrokkenen meemaken/ondervinden, uitstekend in beeld te brengen. Dit waargebeurde en aangrijpend verhaal openbaart de redding van maar liefst 300 Joodse slachtoffers uit de handen van de wrede nazi-beulen, maar  toont tevens het leed dat dieren in oorlogstijd in de dierentuin van Warschau wordt aangedaan.             

Cast

Jessica Chastain – Johan Heldenberg (België) – Daniël Brühl – Timothy Redford – Val Moluko – Shira Haas – Iddo Goldberg en anderen.

Heuvelland Cinema heeft een geheel vernieuwde website, www.heuvellandcinema.nl
Op deze website vindt u een filmagenda met inhoudelijke informatie over de komende films. U kunt zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief wordt u automatisch herinnerd aan de komende film.
Uw entreekaartjes kunt u vooraf via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats.  U kunt ook kaartjes reserveren per e-mail : reservering@heuvellandcinema.nl.

Op de nieuwe website kunt u zelfs uw vriendenlidmaatschap afsluiten. U kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor € 80,00 voor alle voorstellingen van het  betreffend filmseizoen. Voor dat bedrag krijgt u acht toegangskaarten. Dat betekent dus een korting van totaal € 20,00 oftewel € 2,50 per entreekaartje vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. De vrienden entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken gedurende het lopende filmseizoen. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar.
U kunt zich ook per e-mail aanmelden als “Vriend van Heuvelland Cinema” : info@heuvellandcinema.nl. En uiteraard kunt u zich ook aanmelden aan onze kassa op de filmavonden.

Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op www.heuvellandcinema.nl

Entree :12.50 Euro. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open 19.30 uur. 

Techniek & organisatie: Rotary Club Gulpen – Vaals. De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor enkele nieuwe goede doelen. In de periode 2018 – 2020 zijn dat regionaal getinte projecten, te weten:
Hospice Sint Martinus Mechelen – Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland – Vaals Beweegt en Leven naast de brouwerij, Gulpen.

U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema op zondagavond 22 april aanstaande in de sfeerrijke omgeving van de monumentale bibliotheek van klooster Wittem! Het betreft de laatste film van Heuvelland Cinema in de wintercyclus 2017/2018.


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken