Wandelen met gidsservice onder motto: ”Meer bewegen om diabetes te remmen!”

  • Smockelaer, Heijenrath

Tijdens de 11e Nordic&Walking 3Landen 3Daagse op 25, 26 en 27 mei wordt er weer gelopen onder het motto ‘Bewegen om diabetes te remmen!” Dit jaar vanaf de Smockelaer in Heijnrath. Een toepasselijke naam voor dit grensverleggend wandelevenement. Behalve dat routes over NL, D en B-grondgebied lopen zal een enkele deelnemer wellicht ook zijn grenzen moet verleggen. De meeste deelnemers doen dit nordic walkend.

Gids

De ‘ups’ en ‘downs’ worden onder leiding van een gids genomen. Geen gespeur op kaart, gps of naar markeringen. Deelnemers kunnen dus maximaal om zich heen kijken, “Nordic Watching” in het zuiden. Of lekker socializen met participanten. Af en toe wordt gestopt onder het motto:”Even stilstaan is vaak een hele vooruitgang”. De gids verteld her en der over de bezienswaardigheden waardoor iedereen dan ook weer op adem kan komen.

Deelnemers

Kenmerkend is ook een relatief klein deelnemersveld. Overzichtelijke groepen die voornamelijk “off-road” lopen, met respect voor de natuur. Dus gezellige gezelschappen die zich zo ook makkelijker kunnen voortbewegen in het labyrint van wandelweggetjes. Naar schatting 85% onverhard. Dus lekker weg van de “snelweg”, puur  natuur. En onderweg even gezamenlijk een consumptie nuttigen op een leuk terras of in een gezellig wandelcafé.

“Bewegen om diabetes te remmen!”

Naast het doel van iedere deelnemer eens lekker te onthaasten, te genieten, zich te laten verwennen, steunen ze ook nog eens een goed doel.
Diabeten zijn gebaat bij bewegen. Natuurlijk geen herstel maar rem of zelfs een verbetering van hun situatie. Deelnemers van de 3Landen 3Daagse kunnen 3 dagen lang fysieke inspanningen afwisselen met Bourgondische ontspanning. Daarbij dragen ze elke dag
€ 2,50 af aan het diabetesfonds. Dus 3 dagen bewegen, remt indirect diabetes. Het geld komt ten goede aan onderzoek.
Dus geniet en steun tegelijkertijd!

Wilt u zelf eens praktisch ervaren wat de meerwaarde van Nordic Walking is? Dit kan tijdens een speciale kennismakingsles op vrijdagochtend 25 mei, tegen gereduceerd tarief van € 10,= Van dit bedrag gaat ook nog eens € 2,50 naar het Diabetesfonds. De les is voor iedereen te volgen daar de route voor deze les vlak is. Lopen met stokken genereert extra steun en balans. Van 2 naar 4 benen!
We leggen maximaal 3Km af.

Informatie

Meer info of opgaven via: www.renespierts.nl U kunt ook bellen met René Spierts 043-3065423.
U kunt er ook voor kiezen om 1 of 2 dagen deel te nemen. Tot 25, 26 of 27 mei dus! En vergeet uw ID-bewijs niet.
Opgave voor kennismakingsles als 3Landen 3Daagse kan tot 20 mei. Let wel: Vol = Vol

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken