Muziekdagen Eys: Calefax en Eric Vloeimans

  • uur
  • St. Agathakerk, Eys

CALEFAX en ERIC VLOEIMANS – Dido & Aeneazz

Barokmuziek heeft een puls, een ‘drive’. En barok nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden. Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte al eerder eigenzinnige versies en arrangementen van stukken uit de (vroeg) barok zoals Monteverdi, Dowland en Bach. Voor Dido & Aeneazz maakt hij een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas voor de vijf virtuoze blazers van Calefax samen met het verleidelijke en wendbare trompetgeluid van trompettist Eric Vloeimans.

Dido and Aeneas wordt als één van Purcells meesterwerken beschouwd en vertelt het verhaal over de liefde tussen Dido, de koningin van Carthago, en de Trojaanse held Aeneas, en over Dido’s wanhoop wanneer Aeneas haar verlaat.

Met muziek van o.a. Eric Vloeimans, Raaf Hekkema en Henry Purcell.
Met medewerking van Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums)

Entree : € 12,50

Voor meer informatie www.muziekdageneys.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken