Bedevaart Slenaken-Moresnet

  • uur
  • Kerk Slenaken

150 jaar Slenaken-Moresnet

Sinds 1868 organiseert het Broederschap Slenaken-Moresnet deze bedevaart.
Tot 1968 vond deze tocht steeds op 8 september, Maria Geboorte, plaats.
Na 1968 wordt steeds de zaterdag, het dichtst bij 8 september gewandeld.
Dit jaar wordt het 150 jarig bestaan van deze bedevaart gevierd. Het jubileumprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 8 september

Stipt 7.00u vertrek processie vanaf kerk Slenaken. I.v.m. het feestprogramma is het  noodzakelijk om 7.00u te vertrekken.

8.45u Pauze Hoeve de Eik

9.30u Zegening kerk Sippenaken

10.45u Aankomst Moresnet

11.00u Jubileum mis met voorgangers pastoor R. v.d. Berg en pater Henk Erinkveld, rector klooster Wittem. Medewerking van de fanfare Berg en Dal en het pelgrimskoor. Tijdens de mis wordt Jules Jahae uit Noorbeek gehuldigd. Jules is 40 jaar broedermeester. Hij trad in het voetspoor van zijn schoonvader Jef Lemmens, die maar liefst 64 jaar als broedermeester liep. Jules, jij hebt nog enkele jaren te gaan, wil je jouw schoonvader inhalen. Tijdens deze dienst wordt het eerste jubileum boek uitgereikt aan Wiel Crombach. Dankzij de Stichting Dominus Providebit werd het mogelijk dit exemplaar uit te brengen. Verder wordt een boekje met de kruiswegstaties uitgebracht. Deze teksten zijn van pastoor Crombach. Hij liep 44 jaar als actief pelgrim mee.

12.00u Lunchpauze

14.00u Kruisweg. Deelnemers van deze kruisweg ontvangen na afsluiting koffie en koek in het nieuwe ontvangstcentrum van het klooster. De Nieuwe Orde, de Gemeenschap van de gekruisigde en verrezen Liefde heeft deze ontvangstruimte gesticht.

Een volgauto volgt deze processie voor vervoer van bagage en eventuele uitvallers.
Onze trouwe muzikanten zorgen dit jaar weer voor de muzikale omlijsting.

Inlichtingen tel. 043-4573596


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken