Gulpener hopoogstfeest te Reijmerstok

  • uur - uur

Hopoogstfeest

Terwijl de plukkers hard aan het werk zijn om de hop te oogsten is er op het festivalterrein veel te zien, proeven en beleven. Een greep uit de activiteiten: Het BrouwLokaal is aanwezig met gerechten volgens het 25-miles concept en met bijzondere bieren uit de Microbrouwerij, er worden Biercolleges gegeven, er is een minibrouwerij waar gebrouwen wordt, 16 bieren van de tap, een krat kart baan, leuke activiteiten voor de kinderen, de huldiging van de Hopkoningin en de uitreiking van de Gulpener Duim.

Muziek wordt verzorgd door Dr. Brass en Sfeer op Wielen.Je kunt tijdens de Hopoogst karten op de eerste krat kart baan ter wereld. Er wordt met de vers geplukte hop eenmalig een speciale ongefilterde Dort gebrouwen én het Hopoogst festival draait dit jaar volledig op wind- en zonne-energie met de GreenBattery.

Eerste Krat Kartbaan ter wereld

In oktober 2017 circuleerde er een filmpje op social media van twee jongens die op een Gulpener krat door de straten van Zuid-Limburg reden. Het elektrisch rijdende bierkratje is bedacht door REIB, het bedrijf van Guido Buntinx en Christophe Westerveld, twee  studenten werktuigbouwkunde. Inmiddels zijn er 5 rijdende bierkratten voor Gulpener ontwikkeld. Met deze kratten kan tijdens de hopoogst op een mini-krat kart baan geracet  worden! Bekijk hier de film van de testrit: https://youtu.be/VFkxVMB4Eqc

De Hopoogst op wind- en zonne-energie 

Bij het organiseren van een festival als de Gulpener Hopoogst is het noodzakelijk om met diesel aggregaten werken. Aggregaten staan er niet om bekend dat ze erg duurzaam zijn. Dit jaar komt daar eindelijk verandering in. Mede dankzij de Gemeente Gulpen-Wittem, die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staat, draait het Hopoogst festival dit jaar volledig op wind- en zonne energie draaien dankzij de GreenBattery. Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener: “Dit is fantastisch. Het is al jaren een doorn in ons oog dat we zo’n mooi evenement organiseren dat volledig past bij de duurzame filosofie van de brouwerij, maar toch met vervuilende aggregaten moesten werken. Geweldig dat de Gemeente Gulpen-Wittem het ook belangrijk vindt om te verduurzamen en ervoor heeft gekozen om met ons een pilot te starten met de GreenBattery.”

De Gulpener Duim

Elk jaar tijdens de hopoogst wordt de Gulpener Duim uitgereikt. Deze stimuleringsprijs, die bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van € 1.250,00 gaat naar een vrijwilligersorganisatie die op een bijzondere wijze actief is op sociaal, maatschappelijk of cultureel vlak. Een prijs voor en door de lokale gemeenschap, want inwoners kunnen zelf iemand nomineren. Er zijn enorm veel initiatieven in de gemeentes Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Vaals die deze aandacht en waardering verdienen. Welke vrijwilligersorganisatie dit jaar de prijs krijgt uitgereikt wordt zondag 9 september rond 16.00 uur bekend gemaakt door Gulpener directeur Jan-Paul Rutten en de Hopkoningin van 2018.

Kijk voor meer informatie: https://www.gulpener.nl/gulpener-hopoogst-2018/

Toegang: Voor alle leeftijden

Adres: Reijmerstokkerdorpstraat, 6274 NK Reijmerstok

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken