End of Season Gala

  • Miljoenenlijn

Tijdens het End of Season Gala, het jubileumweekend bij de Miljoenenlijn, gaan alle deuren open en krijg je de kans om alle zintuigen kennis te laten maken met dit bijzondere stukje cultureel erfgoed.

Beleef alle unieke facetten van dit mooie vrijwilligersbedrijf! Tijdens dit evenement zullen meerdere (gast)locomotieven ritten rijden over de beroemde Miljoenenlijn. Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs mooie plekjes in het Zuid-Limburgse Heuvelland!

Programma jubileumweekend

Dit jaar bestaat de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij/de Miljoenenlijn 30 jaar! Tijdens het End of Season Gala op 20 en 21 oktober a.s. wordt hier feestelijk bij stilgestaan.

Naast het eigen materieel rijden er een aantal gastlocomotieven over de Miljoenenlijn: de 2205 van de Stichting Historisch Dieselmaterieel, de 2459 én de 23076 van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Op vrijdag 19 oktober a.s. wordt RWTH locomotief “Anna” officieel overgedragen aan ZLSM. Ook dit heugelijk feit wordt tijdens het jubileumweekend gevierd! Daarnaast vindt er op vrijdagavond 19 oktober a.s. ook nog een feestelijke tijdreis plaats door 30 jaar ZLSM historie. Hiervoor zijn nog enkele kaarten à € 7,50 p.p. verkrijgbaar via onze webshop.

Bezienswaardigheden tijdens het jubileumweekend

De stoom- en diesellocomotieven én diverse nostalgische treinwagons staan continue ter bezichtiging aan het perron te Simpelveld. Uiteraard rijdt al dit materieel ook afwisselend door het schitterende Heuvellandschap.

In het depot te Simpelveld is te zien en te horen hoe de oude (en nieuwe) techniek levend wordt gehouden. Hier kan, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgerust worden, terwijl je ondertussen vol enthousiasme door één van onze vrijwilligers bijgepraat wordt over ons unieke vrijwilligerswerk!

Ook aan de jongere bezoeker is gedacht. Maak een speurtocht over het emplacement. Ga mee tijdens de speciale kinderrondleiding. Bewonder onze buitenmodelbaan, leef je uit op de speelplek of rijd je liever mee in de cabine van een rangeerlocomotief?
Kortom, een ideaal dagje uit voor het gehele gezin. Ga terug in de tijd en ervaar de bevlogenheid
van de vele Miljoenenlijnvrijwilligers.

Dagkaarten (inclusief treinrit)

Bezoekers van het End of Season Gala kunnen met de speciale dagkaart naar hartenlust gebruik maken van alle treinen. Deze dagkaart geeft tevens toegang tot het station en het emplacement van de ZLSM te Simpelveld. Een dagkaart kost € 19,50 p.p. (vanaf 12 jaar) en
€ 14,50 p.p. voor kinderen (3 t/m 11 jaar). Kaartjes zijn te verkrijgen aan de dagkassa’s, bij de conducteurs op de treinen en via www.miljoenenlijn.nl. Koop je je dagkaart online, dan ontvang je € 1,50 korting p.p. korting op elke gekochte dagkaart.

Perronkaarten (exclusief treinrit)

Sla je een treinrit liever over, maar wil je wél genieten van de sfeer op het Simpelveldse emplacement? Dan is de perronkaart een goede optie. Deze perronkaart geeft GEEN recht op een gehele dag treinen. Deze kaart geeft WEL recht op toegang tot het Simpelveldse station, de werkplaats en het emplacement.
Een perronkaart kost € 11,50 p.p. (vanaf 12 jaar) en € 7,50 p.p. voor kinderen (3 t/m 11 jaar).
Perronkaartjes zijn verkrijgbaar aan de dagkassas’s én online via www.miljoenenlijn.nl.
Let op: het station van Simpelveld is dit weekend alleen toegankelijk indien je in het bezit bent van een dagkaart of een perronkaart!

Openingstijden

Het station en het emplacement zijn, het gehele jubileumweekend, geopend van 9.30 uur tot 18.30 uur. De treinen rijden tussen 10.00  en 18.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via onderstaande kanalen:
• Telefonisch 045 5440018 (alleen op dinsdag, donderdag en zondag van 9.00 tot 13.00 uur);
• Per e-mail: info@miljoenenlijn.nl.

De complete dienstregeling en het aanvullende programma zijn te vinden op www.miljoenenlijn.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken