Lenteconcert strijkersensemble Kennemer Consort in Eys

  • uur
  • St.Agathakerk in Eys

Een lenteconcert in het Heuvelland met een groot strijkersensemble? In Eys krijgen ze het voor elkaar. Muziekdagen Eys en kerkbestuur slaan de handen graag ineen: op zondagmiddag 14 april om 15.30 uur treedt het ruim 20-koppige Kennemer Consort op in de St.-Agathakerk in Eys met muziek van Bach, Mendelssohn, Fuchs en Nielsen. In Eys staat de Limburgse dirigent Jean-Pierre Gabriël op de bok.

Hij is in de vroedvrouwenschool in Heerlen geboren, zijn grootouders woonden in Heerlen. Jean-Pierre Gabriël (1972) beschouwt zichzelf toch vooral als een Sittardse jongen. Daar woonde hij vanaf zijn derde in Overhoven, wilde én kreeg pianoles dankzij de directrice van de muziekschool, was op zijn dertiende organist in de kerk van Overhoven en werd lid van fanfare St. Caecilia van Broeksittard als trompettist.

Gabriël studeerde Master Orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Arjan Tien en bij Roberto Benzi in Parijs. Hij sloot zijn Master Muziekregistratie vervolgens cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, met als bijvakken piano en trompet. In 2016 maakte hij zijn debuut bij het Noord Nederlands Orkest te Groningen. Gabriël is sinds het najaar van 2015 de dirigent van het Kennemer Consort.

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland (Noord-Holland) en vlak daarbuiten. Het Consort is een club van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van dit strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf onder leiding van Jeroen Vermeulen.

Tijdens het lenteconcert op 14 april in Eys speelt Kennemer Consort het ricercare uit Musikalisches Opfer van Bach, de tiende strijkerssymfonie van Mendelssohn, serenade nr.2 van Fuchs en de suite voor strijkers van Nielsen.

Lenteconcert Kennemer Consort op 14 april om 15.30 uur in de St.-Agathakerk in Eys; toegang: vrijwillige bijdrage.

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken