Heimanswandeling

  • uur
  • Restaurant-camping Rozenhof, Camerig 12, 6294 NB Vijlen.

Op 22 juli 1914 overleed Eli Heimans, de man die het Geuldal en specifiek Epen op de kaart heeft gezet. Net als voorgaande jaren willen we de sterfdag van deze bijzondere man herdenken met een wandelroute langs plekken die hij tijdens zijn vakanties in Epen o.a. uitgebreid beschreef in zijn boekwerk "Uit ons Krijtland".

We eren deze grondlegger van de natuurbeleving met een wandeling door het Epense land waar hij zoveel genoot van alle natuur, zoveel ontdekte en zich zo vaak verwonderde.

Start: maandag 22 juli om 10.00 uur vanaf de p-plaats van Restaurant-camping Rozenhof, Camerig 12, 6294 NB Vijlen. Deelname is gratis.

Er wacht ons een leuk rondje ( ca. 9 km) door het Geuldal en we zullen diverse keren even stil staan bij opmerkelijke plekken. Uiteraard is er vakwerk, de Geul en krijgen we prachtige panorama's. De gids zal op diverse plekken toelichting verschaffen.
De route kent wat hoogteverschillen maar het tempo zal gemoedelijk zijn zodat iedereen (met goed schoeisel) gemakkelijk kan volgen. Camera's zijn welkom.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken