Topbezetting bij bevrijdingsconcert in Wittem

  • uur
  • Gerarduskapel Klooster Wittem

In de grote Gerarduskapel van Klooster Wittem wordt op vrijdag 13 september het bevrijdingsconcert van de gemeente Gulpen-Wittem gehouden. Aan het concert, dat georganiseerd wordt door Cultuurfonds Wittem, werken bijna honderd zangers en muzikanten mee. Dankzij de ondersteuning van de gemeente en van enkele sponsoren kan dit bijzondere concert gratis worden aangeboden, al is een vrije gave na afloop van het concert uiteraard welkom.

De muziekavond begint om 19.45 uur, de Gerarduskapel gaat om 19.00 uur open. Bij het binnenkomen van publiek speelt Brassband Limburg al enkele koralen. De kaartjes zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via 06-10212183 of (bij voorkeur) via mail:  jbrauers@ziggo.nl

Aan het concert wordt meegewerkt door Brassband Limburg, Kamerkoor Cantate uit Venlo, mannenkoor Beeker Liedertafel uit Beek, Duo Tarantelle, solisten en vertellers. Het concert wordt bijgewoond door een aantal Engelse familieleden van de bemanning van het in het Schweibergerbos neergestorte vliegtuig en twee zoons van Bob Fischer die in september als sergeant in het Amerikaanse leger in Wijlre het afweergeschut bediende.

Het concert, dat ‘Leven in Vrijheid’ als titel heeft meegekregen, bestaat uit twee delen die behoorlijk verschillend van muzikale aard zijn”, zegt voorzitter Jef Brauers van het Cultuurfonds Wittem. Voor de pauze gaan we vooral “herdenken”. Dat gebeurt met composities die vrijwel allemaal te maken met ingrijpende gebeurtenissen als oorlog, en verlies aan vrijheid. Er klinkt dan muziek van onder meer John Williams, Elisa Gilkynson en Karl Jenkins. In het tweede gedeelte is de bevrijding een feit en dat merk je natuurlijk ook aan de muziek, van onder meer Glenn Miller, John Lennon en vele anderen. Veel afwisseling dus, maar vooral kwalitatief uitstekende composities.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken