Hubertusmarkt in Gulpen

  • uur - uur
  • Gulpen

Op zaterdag 9 november 2019 van 10.00 tot 17.00 uur vindt in Gulpen wederom de traditionele Hubertusmarkt plaats!

Cittaslow

Hoe mooi past deze traditionele Hubertusmarkt in onze cittaslow-gedachte. Gulpen-Wittem, het kloppend hart van het Heuvelland. Een kleinschalige, gastvrije gemeente die elk seizoen verrast. Waar je kunt proeven en genieten van kunst, cultuur en streekproducten. Waarvan er op deze markt zo veel aanwezig zijn. Een mooie traditie die we graag in stand houden. In Gulpen-Wittem zijn we samen in verscheidenheid.

Heilige mis en paardenzegening

De Hubertusmis start om 10.00 uur in de St. Petruskerk. Dit is het begin van de Hubertusmarkt. Na afloop van de mis vindt de paardenzegening plaats aan de voorzijde van het gemeentehuis. Daar staan de paarden opgesteld om door de deken gezegend te worden.

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein

Verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur.

Markt met vele honderden standplaatsen

Ook in 2019 zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot handige gadgets, van schoenen tot vers gerookte paling en tal van andere streekproducten. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter.

Ook de plaatselijke winkeliers pakken uit

Vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt voor de bezoeker mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Eveneens staat de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod.

Vervoer en bereikbaarheid

Vermijd de parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Komt u toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem rijden er de hele dag gratis pendelbussen voor bezoekers van de Hubertusmarkt. Wederom wordt de Hubertusmarkt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren, waaronder de plaatselijke horecavereniging.

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid.
Dus bezoek de Hubertusmarkt op zaterdag 9 november 2019 en laat u verrassen!


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken