Open Monumentendag Wijlre

  • Brouwerijstraat 2 in Wijlre

De dag begint met een openingsceremonie om 9.30 uur bij de recent gerestaureerde kalkoven aan de Dikkebuiksweg (nabij station Wijlre), opgeluisterd door de harmonie. Het ontvangstlokaal van de Brandbrouwerij in Wijlre is het startpunt van 2 wandelingen met aandacht voor cultuur en natuur. De gratis boekjes met toelichting op het jaarthema ‘Duurzaamheid’ worden bij de routes verstrekt.

De korte wandeling (5 km) begint aan de overkant in de St. Gertrudiskerk en dan richting de Geul langs de bijzondere watermolen richting Stokhem en terug via het vakwerkgehucht Beertsenhoven en het kasteel in Wijlre.

De langere route (7 km) heeft een extra lus vanaf Stokhem via de Gronselenput en dan de Keutenberg op. Dan via de Gronseledel omhoog en over de steile Dodemansweg weer omlaag. Met mooie vergezichten en langs wijngaarden komt de route terug in Stokhem en dan gaat het retour via Beertsenhoven en het kasteel in Wijlre naar het startpunt bij de brouwerij.

Organisatie: Commissie Open Monumentendag Gulpen-Wittem - Website: https://www.openmonumentendag.nl/activiteit/duurzaam-wijlre/ Contactpersoon: John Ubachs - Contactpersoon email: john.ubachs@gulpen-Wittem.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken