Paul Hick ontvangt Orde van de Kiebeukel

Dit jaar is de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Paul Hick van carnavalsvereniging de Gaarekiekere uit Gulpen. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.

De heer Hick startte zijn maatschappelijke ‘loopbaan’ in 1980 bij carnavalsvereniging de Gaarekiekere Gulpen. In 1988 werd hij algemeen bestuurslid van CV de Gaarekiekere en in de periode 1992 tot 1999 vervult hij de functie van secretaris binnen het Dagelijks Bestuur. In 1999 nam hij het voorzitterschap op zich. Hij organiseerde in dat kader diverse carnavalsactiviteiten zoals de prinsenproclamatie, carnavalsoptocht en diverse zittingen voor bejaarden en zorginstellingen. Daarnaast was hij aanspreekpartner en organisator voor de ontvangst van de Blauw Sjuut maar ook voor de gemeenschappelijke carnavalsverenigingen Gulpen-Wittem (GKGW). Tevens was hij contactpersoon voor de Bond van carnavalsverenigingen in Limburg (BCL). Sinds 1989 stuurde hij het optochtcomité aan dat zorgt voor de verkeersveiligheid tijdens de diverse evenementen. Op 15 april 2017 heeft hij zijn lidmaatschap neergelegd en mocht hij een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen.

Naast zijn inzet binnen carnavalsvereniging de Gaarekiekere is hij nog op meerdere andere fronten actief.

  • Sinds 2008 is hij voorzitter van het Overkoepelend Orgaan Gulpen. Hij organiseert de bijeenkomsten en regelt de indeling van de donateursacties voor de Gulpense verenigingen.
  • In 2006 is hij mede-initiatiefnemer om schutterij St. Hubertus Gilde nieuw leven in te blazen. Van 2006 - 2008 vervulde hij de functie van secretaris.
  • Sinds 1980 is Paul Hick lid van fractie Franssen. Van 1991 tot en met 1999 was hij secretaris. Vier jaar is hij namens de fractie Franssen lid geweest van de commissie Financiën van de voormalige gemeente Gulpen.
  • Vanaf 2011 tot heden maakt hij deel uit van de Stichting i.o. gemeenschapshuis Gulpen.

Gelet op de vele verdiensten die Paul voor veel verschillende verenigingen en partijen in de gemeente Gulpen-Wittem heeft verricht ontving hij uit handen van burgemeester Ramaekers-Rutjens op zaterdag 10 februari de Orde van de Kiebeukel.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken