Gemeente aangesloten bij Jeugdsportfonds Limburg

De gemeente Gulpen-Wittem vindt dat álle kinderen moeten kunnen sporten. Helaas blijkt dit in de huidige praktijk niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn. Sterker nog: jongeren in Gulpen-Wittem bewegen en ondernemen nog te weinig. Om sport beter toegankelijk te maken voor jongeren, is de gemeente officieel aangesloten bij Jeugdsportfonds Limburg! Dat biedt mogelijkheden.

Wat doet Jeugdsportfonds Limburg?

Jeugdsportfonds Limburg betaalt de contributie en (indien van toepassing en waar mogelijk) de benodigde attributen voor kinderen en jongeren, in de leeftijd van 4 tot 21 jaar, die om financiële redenen niet kunnen sporten. De maximale vergoeding bedraagt € 225,- per jaar, per kind.

Komt uw kind in aanmerking?

Wilt u een beroep doen op het Jeugdsportfonds? Dat kan (uitsluitend) via een intermediair: een persoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding, begeleiding of scholing van de jongere. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de medewerker van een consultatiebureau, de leerkracht, de schoolarts, de (jeugd)hulpverlener, de maatschappelijk werker van een welzijnsinstelling, MEE Limburg, Stichting Leergeld of een gezondheidsorganisatie. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Jeugdsportfonds Limburg: www.jeugdsportfonds.nl/limburg.

Sport en cultuur in Gulpen-Wittem

De gemeente is tevens gestart met een sport- en cultuurproject waarbij sportverenigingen kennismakingslessen aanbieden aan jongeren van 4 tot 12 jaar. De lessen worden momenteel verzameld en binnenkort gebundeld in een kleurrijke gids en op www.gulpenwittembeweegt.nl. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan de publicatie: Gulpen-Wittem start met Sport- en Cultuurproject .

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken