Rd4 stopt tijdelijk met ledigen GFT-containers

Vanwege de voorspelling dat de nachttemperatuur volgende week ver onder nul zal dalen en de temperatuur ook overdag niet boven het vriespunt zal uitkomen, is besloten dat de GFT-containers in de week van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018 niet zullen worden geledigd. Doordat het afval vastvriest in de GFT-container kunnen slechts weinig containers goed worden leeggemaakt. Daarnaast gaan bevroren containers snel kapot door het leegkloppen in de wagen.

De GFT-container hoeft volgende week niet aan de straat te worden gezet in de Rd4-gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal. Omdat ook restafval kan vastvriezen is het raadzaam om, voordat u de container aanbiedt, te controleren of het afval los in de container zit en eventueel het afval met een schep los te steken. Dit om te voorkomen dat de container niet volledig kan worden geledigd. Ook bij een gedeeltelijke lediging geldt het volledige ledigingstarief.

GFT-emmers worden wel geledigd

De kleine GFT-emmers, die recent zijn uitgedeeld aan de meeste hoogbouwadressen, worden volgende week wél geledigd. Omdat de meeste GFT-emmers op het balkon of binnen in de woning worden gestald, worden hierbij minder problemen met ledigen verwacht. Gebruikers van deze emmers wordt gevraagd deze pas in de ochtend aan de straat te zetten en niet al de avond ervoor. De inzameling van de emmers start daarom volgende week vanaf 09.00 uur in plaats van 08.00 uur. 

Wanneer wordt de GFT-container wel weer geledigd?

Zodra de temperatuur overdag weer boven het vriespunt uitkomt zal opnieuw gestart worden met de inzameling van GFT-afval. Voor de meest actuele informatie raadpleeg www.rd4.nl of volg Rd4 op Facebook of Twitter. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het Rd4-servicepunt via (045) 543 71 00 of mail naar info@rd4.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken