Burgemeester verricht vrijwilligerswerk bij Hospice Martinus Mechelen

“In 2018 wil ik nóg meer onder inwoners zijn en mensen persoonlijk leren kennen” zegt burgemeester Ramaekers vastberaden tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Zij wil zich actief inzetten voor Gulpen-Wittem middels het verrichten van vrijwilligerswerk. Ongeveer elke maand bezoekt ze een stichting, bedrijf, vereniging of instelling en steekt ze haar handen uit de mouwen.

Op vrijdag 16 februari bezocht burgemeester Ramaekers het Hospice Martinus in Mechelen. “Ik ben zeer onder de indruk van de passie en betrokkenheid waarmee medewerkers en vrijwilligers hier hun werk doen. Gastvrijheid, respect, veiligheid en aandacht voor gast en familie zijn belangrijke kernwaarden” laat zij weten.

Hospice Martinus zoekt betrokken vrijwilligers!

Hospice Martinus is onderdeel van Sevagram: een onderscheidende, maatschappelijk betrokken zorgorganisatie die merkbaar betere mensgerichte zorg biedt in de regio's Parkstad en Heuvelland. Vrijwilligers bieden in Hospice Martinus een onmisbare bijdrage aan de kwaliteit van leven van gasten door extra persoonlijke aandacht en ondersteuning. Sevagram beschouwt vrijwilligers als ‘medewerkers’ die onbetaald en onverplicht aanvullende taken verrichten voor gasten die zorg en extra aandacht nodig hebben.

Vrijwilligers bieden ondersteuning in de breedste zin van het woord. Van het voeren van gesprekken met gasten tot het zetten en serveren van koffie en thee. Van het wandelen met gasten tot het bieden van ondersteuning bij het bereiden van maaltijden. Uitgangspunt is dat de activiteiten die de vrijwilliger uitvoert, direct of indirect bijdragen aan het welzijn van gasten.

Sevagram houdt bij inzet van vrijwilligers altijd rekening met hun persoonlijke interesses, vaardigheden, wensen en mogelijkheden. Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij Hospice Martinus ontvangen? Neem dan contact op met Anita Cremers, coördinator vrijwilligerswerk, telefoonnummer 06 – 225 444 90. Zij maakt graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken