Gulpen-Wittem organiseert Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2019

Op zaterdag 5 mei jl. werd het ‘Nationale Bevrijdingsvuur’ feestelijk ontvangen op de Markt in Kerkrade. Burgemeester Jos Som nam de fakkel, die door een groep Kerkraadse atleten in Wageningen werd opgehaald, in ontvangst en ontstak daarmee het bevrijdingsvuur. Volgens traditie werd het stokje overgedragen aan de burgemeester van een gemeente die de volgende editie van de Nationale Bevrijdingsvuurestafette zal organiseren. Burgemeester Ramaekers nam deze eervolle taak dankbaar in ontvangst en zal in 2019 zorg dragen voor de organisatie.

Het bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Mei plein voor Hotel De Wereld. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, wordt het vuur verspreid naar verschillende gemeenten in Nederland door o.a. gemeenten, lokale atletiek- en sportverenigingen, 4 en 5 mei-comités, Oranjeverenigingen en andere organisaties. Meer informatie: https://bevrijdingsvuur.nl/activiteiten/nationale-bevrijdingsvuurestafette

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken