Maaltijdvoorziening ‘Tafeltje Dekje’ blijft bestaan

De warme maaltijdvoorziening van Sevagram voor ouderen, oftewel ‘Tafeltje Dekje’ gaat definitief door in 2019. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem dinsdag 6 november, besloten na overleg met Sevagram en de Vrijwillige Hulpdienst Gulpen-Wittem.

Het college heeft uitgesproken dat het ondersteunen van ouderen die niet zelf meer een warme maaltijd kunnen verzorgen van groot belang is om deze inwoners van Gulpen-Wittem langer zelfstandig thuis te laten wonen. Bovendien wil het college via vrijwillige inzet de sociale cohesie in de kernen versterken.

Zelfredzaamheid stimuleren

“De gemeente wil de zelfredzaamheid van ouderen stimuleren zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook als zij niet meer zelf kunnen koken” geeft wethouder Marion van der Kleij aan. “Daar heeft de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje van Sevagram een aantal jaren een positieve bijdrage aan geleverd. We vinden het belangrijk dat ouderen ook na 1 januari 2019 een gezonde maaltijd kunnen nuttigen. Hiermee wordt vermeden dat kwetsbare ouderen verstoken zouden worden van een gezonde warme maaltijd. Daarom heeft het college besloten om door te gaan met het faciliteren van de maaltijdvoorziening ‘Tafeltje Dekje’ in 2019.”

Doorstart 1 januari 2019

De maaltijdvoorziening wordt nog steeds door Sevagram en de Vrijwillige Hulpdienst Gulpen-Wittem verzorgd. De vrijwilligers bezorgen de maaltijden bij de cliënten en Sevagram blijft als vanouds de maaltijden bereiden en factureren. De kosten voor een maaltijd bedragen 8 euro. Mensen met een aantoonbaar laag inkomen (onder de bijstandsnorm) ontvangen een korting van 25% hetgeen betekent dat zij 6 euro per maaltijd betalen. Deelnemers en andere betrokkenen worden hierover zowel mondeling als schriftelijk actief geïnformeerd.

Vrijwilligers gezocht

Wel zijn er nieuwe vrijwilligers nodig om dit zo te blijven doen. Het college roept inwoners op om voor deze ouderen in de eigen kern de maaltijd te bezorgen en een kort praatje met hen te maken. De werving van deze vrijwilligers gaat vanaf vandaag van start. Wilt u ook helpen bij de bezorging van een warme maaltijd van ‘Tafeltje Dekje’? Meld u dan snel aan. Mede door uw hulp en aandacht kan een oudere inwoner in uw kern langer zelfstandig thuis wonen en iedere dag genieten van een gezonde maaltijd.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de Regionale vrijwilligers Centrale Heuvelland via mail vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl of via telefoon 06-46 11 2017 / 06-52 76 3677.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken