Reanimatie Oproep Netwerk breidt nog steeds uit

Ook Eyserheide en Terziet maken sinds kort onderdeel uit van het Reanimatie Oproep Netwerk van Gulpen-Wittem. Op zaterdag 1 december werden de nieuwe AED’s onder toeziend oog van de nieuwe vrijwilligers en wethouder Marion van der Kleij officieel in gebruik genomen. De gemeente kent daarmee een optimale dekkingsgraad en kan spreken van een ‘gesloten netwerk’.

Een aantal vrijwilligers uit Eyserheide, Epen en Terziet investeerden – net als veel andere inwoners van Gulpen-Wittem - de afgelopen periode tijd en energie in een reanimatieopleiding bij Marcel Sport Medisch Advies&Training. Marcel Sport verzorgt onder de noemer ‘Hartveilig’ in verschillende dorpen in de gemeente gratis (opfris)cursussen over reanimatie. Dat is levensreddend!

Vrijwilligers onmisbaar

Aandacht van hartveiligheid is nog steeds van groot belang en de inzet van vrijwilligers onmisbaar! In augustus 2013 is het Reanimatie Oproep Netwerk in de gemeente Gulpen-Wittem van start gegaan. In de gemeente zijn vanaf deze datum ruim 40 reanimatieoproepen geweest, met grotendeels een positieve afloop voor de slachtoffers met een acute hartstilstand. Huub Huynen heeft zich namens de vrijwilligers in Eyserheide sterk gemaakt voor het Reanimatienetwerk en Elian Vanderheijden namens de vrijwilligers in Terziet.

Waar hangen de nieuwe AED’s?

Eyserheide: Bed en Breakfast Dalauro. Eyserheide 27, Eys
Terziet: Hotel Inkelshoes, Terzieterweg 12, Epen

Ook meedoen of informatie ontvangen?

Er zijn nooit genoeg vrijwilligers ten aanzien van reanimatie! Neem dan contact op met Marcel Sport via info@marcelsport.nl of kijk op www.marcelsport.nl.


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken