Inloopavond trambaanfietsroute Maastricht - Aken

De gemeenten Eijsden-Margaten en Gulpen-Wittem organiseren twee inloopavonden over het project Trambaanfietsroute. U bent van harte welkom om de plannen en de voorgestelde route te komen bekijken en vragen te stellen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Woensdag 19 juni 17.00-19.00 uur, gemeentehuis Gulpen-Wittem (Willem Vliegenstraat 12, Gulpen)
Donderdag 20 juni 17.00-19.00 uur, gemeentehuis Eijsden-Margraten (Amerikaplein 1, Margraten)

Trambaanfietsroute

Via verschillende, karakteristieke paden gemakkelijk vanuit Maastricht, door het rijke cultuurlandschap van het Heuvelland, naar hartje Aken fietsen. Een route die het trambaantracé van tóen volgt. De route verrijkt het huidige fietsroute aanbod voor de recreant, bewoner of passant en zorgt voor economisch rendement en werkgelegenheid. De fietsroute is 125 km lang, loopt door Duitsland, België en Luxemburg, inspireert en biedt de kans tot verdere verbinding met de Euregio.

Totstandkoming route

Een grensoverschrijdend project, waarvan het exacte tracé binnenkort een definitieve vorm zal bereiken. Om inwoners en andere belanghebbenden erbij te betrekken is er een uitgebreid participatietraject met meerdere werkgroepen opgestart en een klankbordgroep ingericht. De stuurgroep van de trambaanfietsroute heeft op 20 mei 2019 een definitief voorstel gepresenteerd over het tracé voor de trambaanfietsroute. In dit voorstel zijn wensen vanuit het participatietraject meegenomen, zoals onder andere de wens om géén fietsroute door beschermde natuurzones te leiden en om wegen niet te voorzien van asfaltverharding.

Tracé

De route wijkt af van de oorspronkelijke route van de trambaanfietsroute. De trambaanfietsroute, zoals deze nu is voorgesteld, gaat grotendeels over bestaande wegen. Middels het huidige voorstel wordt een toeristisch-recreatieve fietsroute tussen Maastricht en Aken gerealiseerd, die de economische en toeristisch-recreatieve structuur van Zuid-Limburg en de Euregio gaat versterken. Nieuwsgierig? Bekijk de voorgestelde route op www.detrambaanfietsroute.nl. Hier vindt u tevens meer informatie terug én kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Besluitvorming

De gemeenteraden van Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem buigen zich naar verwachting in september/ oktober 2019 over dit voorstel. De beoogde ingebruikname van de route is in 2021.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken