Kindpakket: ieder kind kan meedoen!

Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen. Ook als ouders hiervoor geen of weinig geld hebben. Bijvoorbeeld sporten, schoolreis of naar muziekles. Dat vinden we in Gulpen-Wittem belangrijk. Er zijn daarom veel organisaties die ouders en kinderen kunnen helpen zodat alle kinderen in Gulpen-Wittem mee kunnen doen! Graag stelt de gemeente het Kindpakket aan u voor: een aantal financiële maatregelen, zodat u uw kinderen mee kunt laten doen aan activiteiten die anders misschien te duur zijn. Het Kindpakket is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Om het u gemakkelijk te maken zetten we alles in het pakket op een rijtje in een gids.

Dinsdag 7 juli overhandigde wethouder Marion van der Kleij (Sociaal Domein) het eerste concept van de gids aan de heer Botterweck, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein. Zij licht toe: “Om er zeker van te zijn dat de inhoud goed aansluit bij de behoefte van de lezer, werken we in Gulpen–Wittem samen met onze samenwerkingspartners en inwoners aan dit soort communicatie-uitingen. Daarom kijken óók de Cliëntenraad en adviesraad Sociaal Domein van de gemeente mee en zorgen we er samen voor dat iedereen die baat heeft bij het Kindpakket gestimuleerd wordt om gebruik te maken van de mogelijkheden.” De heer Botterweck vult aan: “Kinderen die opgroeien in gezinnen met een kleine beurs lopen een grotere kans om zelf later ook in armoede te leven. In de praktijk blijkt dat deze kinderen het lastig vinden om mee te doen met hun leeftijdsgenootjes. Het effect daarvan is groot. Het is daarom belangrijk dat er aandacht is voor dit thema want het speelt óok in Gulpen-Wittem.”

In de loop van de zomer is de gids beschikbaar zodat u al in het nieuwe seizoen gebruik kunt maken van de maatregelen. Meer weten over het Kindpakket van Gulpen-Wittem? Kijk dan op de pagina “Tegemoetkoming school- cultuur- en sportkosten".

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken