Warm zomerweer: neem maatregelen tegen de zon en hitte. Lees meer...

Stoken van vuren in de openlucht in juni, juli en augustus verboden

‘Het is erg droog’, klinkt het steeds vaker. En dat klopt. Want droogte komt steeds meer voor. Droogte is zorgelijk, want het kan veel risico’s met zich meebrengen. Als gevolg van droogte kunnen er bijvoorbeeld makkelijker natuurbranden ontstaan. En daar krijgt ook Nederland steeds vaker mee te maken. Er zijn regels om de kans op brand (en alle gevolgen van dien) zo klein mogelijk te maken. Zo is het stoken van vuur in de openlucht verboden, tenzij de gemeente daar een stookontheffing voor verleend heeft.

De regels rondom de stookontheffing zijn op volgende 2 punten aangescherpt:

1. de stookontheffing geldt niet langer in de maanden juni, juli en augustus. Inwoners die al een stookontheffing hebben, mogen er in deze periode géén gebruik meer van maken. Het stoken van vuren in de openlucht is in juni, juli en augustus verboden.
2. het advies op de website www.natuurbrandrisico.nl is voortaan leidend. Dit houdt in dat een ontheffinghouder in de andere maanden altijd eerst zal moeten kijken welk advies wordt afgegeven op de genoemde website. Zodra op deze website staat aangegeven dat fase 2 (extra alert) van kracht is, mag men geen gebruik maken van hun stookontheffing wegens een vergroot risico op natuurbranden.

Dit besluit is een aanvulling op het beleid “stoken van vuren in de open lucht” en gaat in op 1 augustus 2020. 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken