Samen de zinnen verzetten tijdens Ziekendag

Zaterdag 3 september organiseerde het comité ‘gemeentelijke ziekendag’ samen met de Zonnebloem een middag voor inwoners met een ernstige ziekte of lichamelijke beperking in gemeenschapshuis A ge Wienes. De bijeenkomst werd geopend door burgemeester Nicole Ramaekers: “Deze dag is goud waard, omdat het mensen bij elkaar brengt die elkaar begrijpen, die hetzelfde doormaken, met wie je écht kunt delen. Maar het is ook fijn om samen even de zinnen te verzetten. Even iets anders dan het ziek zijn en de dagelijkse beslommeringen die daarbij komen kijken. Want een beetje ontkenning op zijn tijd kan geen kwaad, soms moet de ziekte even op de tweede plek staan om het samen vol te houden.”

De burgemeester bedankte alle vrijwilligers die alles op alles zetten om hun medemens een onvergetelijke middag te bezorgen. Zelf stak ze ook de handen uit de mouwen: “Het stelt natuurlijk niets voor in vergelijking met de organisatie die dit alles kost. Maar ik doe het met alle liefde. Ik hoop u daarmee een plezier te doen!”

Foto: Al Rekko

Burgemeester

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken