De coronacrisis raakt ons allemaal. Het is voor veel mensen een moeilijke en onzekere tijd. De maatregelen die het Rijk heeft genomen hebben veel gevolgen, voor zowel jong als oud. Er zijn tal van hartverwarmende initiatieven ontstaan die de zelforganiserende kracht van onze gemeente laten zien en stimuleren. Mensen steken de handen uit de mouwen en bieden elkaar hulp aan waar dat kan.

Hier vindt u per kern een overzicht van initiatieven. Mist u een initiatief of wilt u er één opstarten? Neem dan contact op met vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl. Dan wordt uw initiatief geplaatst.

Epen

Het kernoverleg van Epen heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 4.6 MB). Contact via Ruud Belleflamme via zelfsturing.epen@gmail.com of tel. 06 51 60 28 87.

Eys

Coronakring Eys biedt inwoners van Eys een helpende hand. Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, het regelen van een oppas of het maken van een praatje. Aanmelden kan via de buurkracht app.

Gulpen

Het bewonersnetwerk van Gulpen-Wittem deelt actuele informatie en initiatieven via een facebookpagina.

Mechelen

Nog geen initiatief bekend. Uw initiatief er niet tussen? Neem contact op met vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl

Nijswiller

Het kernoverleg van Nijswiller heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 5.4 MB). Contact via Tom Janssen via tja-janssen@ziggo.nl of via een facebookpagina.

Partij-Wittem

Het kernoverleg van Partij-Wittem heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 5.8 MB).
Contact via Hub Quodbach via www.partijwittem.nl, info@partijwittem.nl of tel. 0630900319.

Ingber de Hut

Het kernoverleg van Ingber de Hut heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 5.0 MB).
Contact via Cecile Joiris tel. 0646502012 of Nel Frints tel. 0642618976 of via kerngroep@ingber-dehut.nl

Slenaken

Het kernoverleg van Slenaken heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 5.0 MB). Contact via tel. 0621211529.

Wahlwiller

Zelfsturend Wahlwiller heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (PDF, 295.4 kB). Contact: Fred Baenen.

Wijlre

Het bewonersnetwerk van Wijlre heeft een flyer ontwikkeld om bekend te maken welke acties er momenteel zijn. Bekijk de flyer (JPG, 6.2 MB). Contact via bewonersnetwerkwielder@gmail.com of via een facebookpagina.

Reijmerstok

Nog geen initiatief bekend. Uw initiatief er niet tussen? Neem contact op met vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl

Stichting Leven naast de brouwerij

Het Taalcafé heeft de mogelijkheid om 4 uur per dag te skypen met inwoners van Gulpen-Wittem. Contact via Leon Vaessen via vaessenleed@gmail.com of tel. 043 455 2036.

Verder zijn er een aantal initiatieven die zelf met inwoners contact opnemen om te vragen of zij hulp nodig hebben.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken