Laadpunten in Gulpen-Wittem

De komende jaren zal het aantal elektrische auto’s sterk toenemen. De voorspelling is dat er rond 2030 circa 2.000 elektrische auto’s in onze gemeente aanwezig zijn. Daarnaast ontvangen we bezoekers, toeristen en dagjesmensen met elektrische auto's.

Gulpen-Wittem gaat daarom het aantal publieke laadpalen tot 2030 uitbreiden tot circa 300. Iedere laadpaal heeft 2 laadpunten. Het laden op eigen terrein voor de eigen elektrische auto heeft de voorkeur. Wie ruimte heeft op eigen terrein dient, indien nodig, op eigen terrein een laadvoorziening te installeren.

Bent u wel in het bezit van een elektrische auto, maar heeft u geen parkeerplaats op eigen terrein? Vraag dan zelf een gratis publieke laadpaal aan. Dit doet u via de website van Vattenfall.

Laadpunten voor auto’s

Wilt u weten waar een laadpaal in uw buurt staat? Op de website van de ANWB kunt u zien waar de oplaadpunten zijn.

Laadpunten voor elektrische fietsen

Ondernemers dienen zelf fietslaadpunten voor hun klanten te plaatsen. Zij kunnen eventueel een verdienmodel afspreken met het bedrijf dat het laadpunt plaatst. In de toekomst bekijkt de gemeente of er een plan wordt opgesteld voor elektrische fietslaadpunten, net zoals voor elektrische auto's.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken