Samen op weg naar een duurzame toekomst

Samen Groen logo

De eerste stap is gezet, u bent geïnteresseerd om samen op weg te gaan naar een duurzame toekomst. Hoe deze weg gaat lopen weten we nog niet. Wat we wel weten is dat we in 2050 geen fossiele brandstoffen meer willen gebruiken en dat we niet meer praten over afval, maar over hergebruik van grondstoffen. De zogenaamde 'circulaire economie'.

Om dit te kunnen bereiken heeft de gemeente Gulpen-Wittem Samen Groen opgericht. Samen Groen is het initiatief waarin we met elkaar en voor elkaar werken aan een duurzame toekomst. Door informatie, ervaringen en voorbeelden te delen kunnen we van elkaars successen en fouten leren. We kunnen kansen ontdekken en elkaar helpen waar nodig. Zo werken wij samen aan een duurzame toekomst.

Heeft u een idee of een voorbeeld van een duurzaam initiatief dat u binnen de gemeente willen delen? Mail dan naar: samengroen@gulpen-wittem.nl.

Wat kunt u doen?

Alles wat wij doen heeft invloed op de planeet. Energie opwekking, gebruik van grondstoffen en natuurvreemde stoffen hebben effect op ecologische- en sociale systemen. Vaak zijn wij ons niet bewust van deze impact. Hoe kan dat ook, we hebben het al druk genoeg!

Wist u dat de gemiddelde Nederlander de meeste duurzame impact heeft met de spullen die hij of zij consumeert? Daar kunt u al iets aan doen door spullen langer te gebruiken, te laten repareren, tweedehands te kopen of door lokaal in te kopen. Zo ziet u dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame wereld op de manier die bij hem of haar past. Zo houden we deze mooie wereld leefbaar voor de generaties na ons. Op de tweede plek komt de consumptie van vlees. Af en toe een dagje zonder vlees maakt dus veel verschil.

Bekijk meer informatie over hoe u deze deze impact of uw persoonlijke impact kunt berekenen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken