Trouwen en geregistreerd partnerschap

In Gulpen-Wittem kunt u iedere dag van de week en op diverse locaties trouwen of een partnerschap registreren. Voor het reserveren van een dag, tijdstip en locatie belt u met de gemeente.

Bel 14 043

LET OP!
Gewijzigde situatie i.v.m. coronavirus: huwelijken/partnerschapsregistraties

Gratis huwelijken worden in ieder geval tot en met 1 juni geannuleerd. Een uitzondering wordt gemaakt als het echt niet kan worden uitgesteld. Het huwelijk wordt dan, op afspraak, in de raadzaal gesloten. Hier mogen uitsluitend het bruidspaar en de getuigen bij aanwezig zijn. Met overige bruidsparen (betaalde huwelijken) wordt contact opgenomen over de mogelijkheid van uitstel. Het verplaatsen van een huwelijk doen we kosteloos.

Als het huwelijk niet verplaatst kan worden, kunnen maximaal 7 personen hierbij aanwezig zijn inclusief getuigen en bruidspaar. Een huwelijk op een externe horecagelegenheid wordt verplaatst naar het gemeentehuis in verband met de sluiting van horecagelegenheden.

Wat u moet weten

  • U kunt uw trouwdatum maximaal 2 jaar van tevoren telefonisch reserveren
  • De duur van uw huwelijksvoltrekking spreekt u af met de trouwambtenaar. De voltrekking bestaat uit uw binnenkomst (10 minuten van tevoren), huwelijksceremonie en eventueel een felicitatie na afloop
  • Het is mogelijk om gratis te trouwen in de raadzaal

Een huwelijk en partnerschapsregistratie zijn vrijwel gelijk. De informatie over trouwceremonies en -locaties geldt dus ook voor geregistreerd partnerschap.

Kosten betalen

U kunt de kosten voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap op 2 manieren betalen:

  • Bedrag overschrijven met de naar u gestuurde acceptgiro
  • Met pin betalen in het Klantcontactcentrum. Hiervoor maakt u een afspraak nadat u de factuur heeft ontvangen

Trouwen in het buitenland

  • Laat uw huwelijk naderhand registreren in de Basisregistratie Personen. Eventueel moet uw buitenlandse huwelijksakte daarvoor gelegaliseerd worden. Lees meer op Rijksoverheid: trouwen in het buitenland
  • U hoeft uw voorgenomen huwelijk in het buitenland niet van tevoren aan ons te melden
  • Vraag bij uw buitenlandse trouwlocatie na welke documenten u nodig heeft

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken