Coronavirus en jeugdhulp

In deze heftige periode van ‘verplicht afstand houden’ en ‘thuisquarantaine’ vanwege het coronavirus, is het goed om extra aandacht te hebben voor huiselijk geweld, kindermishandeling en onveilige thuissituaties. Informatie en tips op een rijtje:
 

  • CJG043 heeft verschillende artikelen geschreven met tips en informatie voor opvoeders. Deze zijn samengevoegd op een speciaal daarvoor aangemaakte webpagina. Het informatieaanbod op deze pagina wordt geactualiseerd en blijven we uitbreiden. Er staat op die website ook een overzicht van initiatieven waar ouders (in de regio) terecht kunnen voor steun, hulp of informatie.
     
  • Voor vragen over opvoeden en opgroeien kunt u terecht bij team jeugd van de gemeente Gulpen-Wittem. Op deze website bij coronanieuws vindt u informatie over de actuele bereikbaarheid van team jeugd.
     
  • In elke relatie is er wel eens ruzie. Maar in deze heftige periode van ‘verplicht afstand houden’ en ‘thuisquarantaine’ vanwege het coronavirus is het goed om extra aandacht te hebben voor huiselijk geweld, kindermishandeling en onveilige thuissituaties. Nu gezinnen veelal de hele dag samen thuis zijn, kunnen spanningen eerder oplopen. Juist kwetsbare gezinnen kunnen in deze tijd sneller aan hun grenzen zitten, met alle risico’s die daarbij horen. Niet iedere thuissituatie is even fijn. Kinderen, volwassenen en ouderen die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen dan minder goed even weg uit huis. Daarom is juist in deze tijd ook de rol van omstanders extra belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat thuis een veilige plek is voor iedereen.

    Dus als u vermoedens heeft, u hoort ruzies en u vertrouwt de situatie niet: kijk op de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl. Of neem contact op met Veilig Thuis (telefoon 0800 2000). Vertel aan kinderen dat zij de kindertelefoon kunnen bellen (telefoon 0800 0432).

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken