Werken bij Gulpen-Wittem

Bekijk hier de actuele vacatures van de gemeente Gulpen-Wittem.
Daarnaast vindt u onze vacatures op www.igom.nl, www.banenrijklimburg.nl en www.baandomein.nl.

De gemeente Gulpen-Wittem is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM. Een groot aantal Limburgse gemeenten en hieraan gelieerde organisaties zijn aangesloten bij IGOM. Hier kunt u actuele vacatures van de aangesloten organisaties raadplegen. Ook biedt dit platform de mogelijkheid om uw profiel aan te maken en uw CV op te slaan. Bij vacatures die op u van toepassing zijn, krijgt u vervolgens een melding. Wij attenderen u dan ook graag op www.igom.nl. Vacatures die op IGOM.nl worden geplaatst, worden eveneens op BanenrijkLimburg.nl en Baandomein.nl gepubliceerd.

Medewerker team jeugd (m/v)

voor 32 uur per week

De gemeente Gulpen-Wittem, het kloppend hart van het Heuvelland, is een gemeente van 10 kerkdorpen met circa 15.000 inwoners. Bekend van het natuurlijk vakwerk in een 5-sterrrenlandschap. Geliefd om haar ligging in het unieke Heuvelland met zijn uitdagende recreatiemogelijkheden. In de kern Gulpen met zijn centrumfunctie bevindt zich het gemeentehuis. Het personeelsbestand bestaat uit ruim 100 medewerkers. In onze organisatie, bestaande uit drie afdelingen en een staf, wordt via korte lijnen op een informele en zakelijke manier gewerkt. Samenwerking, klantgerichtheid, resultaat en kwaliteit staan voorop. Voor de afdeling Publieksdiensten, team jeugd zoeken wij een:

Medewerker team jeugd (32 uur per week)

De dienstverlening van de uitvoering van de jeugdzorg vindt plaats in samenwerking met de gemeente Vaals. Werkzaamheden worden zowel voor de gemeente Gulpen-Wittem als Vaals uitgevoerd, waarbij beide gemeenten hun eigen sociale context kennen.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Is verantwoordelijk voor de totstandkoming van noodzakelijke hulpverleningsarrangementen voor minderjarigen, nadat eerst de mogelijkheden binnen het eigen netwerk en het voorliggende veld verkend zijn;
 • Initieert, stuurt en draagt zorg voor de afhandeling van de formele besluitvorming inclusief bijbehorende administratie zoals het voorbereiden van beschikkingen;
 • Heeft een duidelijke regiefunctie bij het opstellen van gezinsplannen. Waar nodig kan in dit proces eigen hulpverlening ingezet worden;
 • Onderhoudt contacten met jeugdigen, ouders, deskundigen en zorgaanbieders. Dit contact kan plaatsvinden in de thuissituatie, maar bijvoorbeeld ook op school;
 • Signaleert knelpunten en draagt oplossingen aan in het kader van de uitvoering van de jeugdwet;
 • Zorgt voor de doorontwikkeling van werkprocessen en werkwijzen binnen het team zodat deze actueel, efficiënt en in overeenstemming met huidige wet- en regelgeving, besluiten en beroepscode zijn.

Functie-eisen

 • HBO-opleiding, bijvoorbeeld Social Work, Pedagogiek of Maatschappelijk werk en Dienstverlening (MwD);
 • Geregistreerd bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd);
 • Kennis van wet- en regelgeving betreffende jeugd en het bijbehorende hulpverleningsaanbod;
 • Kennis van de beroepscode jeugd- en gezinsprofessional;
 • Bij voorkeur recente werkervaring in de jeugdzorg of andere aantoonbare werkervaring in het werkveld jeugd;
 • In staat ‘out of the box’ te denken.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een bruto maandsalaris van maximaal € 3805,-- (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. In eerste instantie bieden wij een tijdelijke aanstelling van één jaar.

Informatie en procedure

Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je voor nadere informatie contact opnemen met Dunja Brouwers, adjunct-directeur Publieksdiensten, telefoonnummer 043-8800782. Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Irene van der Venne, beleidsmedewerker P&O, telefoonnummer 043-8800733.

Reageren

De sollicitatie vóór 19 december a.s. richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem t.a.v. Irene van der Venne. Reacties graag via e-mail: info@gulpen-wittem.nl onder vermelding van ‘medewerker team jeugd’.

Plaatsvervangend stads-/dorpsbouwmeester

De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul zoeken een plaatsvervangend stads-/dorpsbouwmeester.

Welstand district Mergelland

De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul werken op onderdelen samen op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.
In het gebied liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Het gebied beschikt over tal van wandelgebieden, ongerepte bossen en oneindige weilanden. Je wordt steeds verrast door schitterende vergezichten. De vele monumenten, kastelen, kloosters, molens, monumentale hoeves en vakwerkboerderijen zijn bepalend voor de ruimtelijke kwaliteit. De stads-/dorpsbouwmeester speelt een rol bij advisering over de instandhouding van de ruimtelijke kwaliteit. 

De plaatsvervangend stads-/dorpsbouwmeester vervangt de stads-/dorpsbouwmeester bij diens afwezigheid waarbij hij /zij voor iedere gemeente afzonderlijk werkzaamheden verricht.

Taken

 • U adviseert als onafhankelijk deskundige het bevoegd gezag over de vraag of het uiterlijk en de plaatsing van een bouwwerk, waarvoor een omgevingsvergunningaanvraag is ingediend, in strijd is met redelijke eisen van welstand;
 • U beoordeelt of een informele aanvraag voor bouwactiviteiten in strijd is met redelijke eisen van welstand;
 • Op verzoek van het bevoegd gezag geeft u advies over:
 • het uiterlijk van andere bouwwerken;
 • het uiterlijk van de (openbare) ruimte waaronder het uiterlijk van reclame-uitingen, uitstallingen en terrassen;
 • ruimtelijke- en/of stedenbouwkundige plannen;
 • U stelt een jaarverslag op.

Functievereisten

 • U beschikt over kennis op de terreinen van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening;
 • Betrokkenheid, klantgerichtheid, integriteit, empathisch vermogen, praktisch, oplossingsgericht en goede communicatieve vaardigheden behorend tot de benodigde competenties;
 • U bent bekend met  de stedenbouwkundige en architectonische opbouw van het district Mergelland;
 • Bij voorkeur beschikt u over kennis van de structuur en het functioneren van het openbaar bestuur en bent u vertrouwd met ambtelijke beleidsvoorbereiding en politieke besluitvorming;
 • U bent bereid om voorafgaand aan een eventuele benoeming in eigen tijd enkele vergaderingen bij te wonen.

Opleidingsniveau

U beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding met aanvullende opleidingen die een duidelijke relatie hebben tot de uit te voeren werkzaamheden. 

Honorering en benoeming

De plaatsvervangend stads-/dorpsbouwmeester ontvangt een vergoeding van €94,35 per uur dat de openbare vergadering duurt. Er is geen CAO van toepassing. U wordt benoemd voor een periode van één jaar. Na evaluatie kan deze eerste benoemingstermijn worden verlengd.

Selectieprocedure

De eerste selectiegesprekken vinden plaats 15 februari 2019.
Een mogelijk tweede gesprek vindt plaats op 22 februari 2019

Inlichtingen

Voor informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met  Patrick Frijns, Adviseur omgevingsrecht gemeente Valkenburg aan de Geul, (telefoonnummer 14 043 / p.frijns@valkenburg.nl).

Interesse?

Bij interesse kunt u online solliciteren (korte motivatiebrief en CV) via https://vacatures.igom.nl/vacatures-zoeken uiterlijk tot 1 februari 2019.

 

Word lid van de brandweer!

Binnen de kazernes Gulpen en Mechelen zijn we nog op zoek naar nieuwe collega’s.

Wil jij:

 • Nieuwe vaardigheden leren?
 • Je creativiteit uiten?
 • Iets terugdoen voor de gemeenschap?
 • Nieuwe mensen in een hecht team leren kennen?

Ben jij:

Open sollicitatie

Wilt u open solliciteren bij de gemeente Gulpen-Wittem? Stuur een brief met uitgebreid curriculum vitae naar info@gulpen-wittem.nl.

Stage

Wil je bij ons stage lopen? Neem dan contact op over de mogelijkheden. Stuur een mail met informatie over je studie en het soort stageplek dat je zoekt naar info@gulpen-wittem.nl.

Je kunt ook terecht bij het stagecoördinatiepunt van IGOM. Zij kunnen je helpen aan een stageplaats binnen 1 van de aangesloten organisaties.
De gemeente Gulpen-Wittem is een erkend leerbedrijf. 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken