Dodenherdenking 2023

 • uur - uur

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en Zuidoost-Azië en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

In de gemeente Gulpen-Wittem wordt op passende wijze aandacht geschonken aan de Nationale Dodenherdenking. De herdenking vindt plaats bij het verzetsmonument aan de Eyserlinde (tussen Wittem en Eys). Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners en verenigingen uit de herdenking bij te wonen. We stellen uw aanwezigheid op prijs!

Livestream

De herdenking wordt ook live uitgezonden via een livestream op youtube. Kijk op woensdagavond 4 mei vanaf 19.30 uur mee.

Programma

 1. Redemptoristenkerk Wittem
  19.00 uur: Oecumenische Dienst in Scala van het Klooster in Wittem.  
   
 2. Stille tocht
  19.30 uur: De Stille tocht trekt (te voet* en in stilte) vanaf de Plettenbergweg in Wittem naar het Verzetsmonument aan de Eyserlinde.
   
 3. Programma bij het Verzetsmonument

19.57 uur: Voordracht door basisschoolleerling
19.59 uur: Taptoe-signaal door Schutterij St. Sebastianus uit Eys  
20.00 uur: 2 minuten stilte
20.02 uur: Spelen Wilhelmus door Harmonie St. Agatha uit Eys

Aansluitend:

 • Toespraak door burgemeester Nicole Ramaekers.
 • Kranslegging namens het gemeentebestuur
 • Kranslegging namens de basisscholen
 • Aanwezigen kunnen bloemen leggen. Tijdens de bloemenhulde worden de namen van oorlogsslachtoffers voorgelezen door een lid van Scouting St. Martinus uit Mechelen.
 • Voordracht door Veteraan Patrick Iliohan
 • Dankwoord
 • Spelen Limburgs Volkslied door Harmonie St. Agatha uit Eys
 • Circa 20.25 uur: Einde

* Tijdens de ceremonie aan de Eyserlinde kunt u gebruikmaken van de zitplaatsen bij het monument. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een taxi, als het wegens gezondheidsredenen voor u niet mogelijk is de stille tocht te voet af te leggen. Het aantal plaatsen in de taxi is beperkt. Wilt u gebruik maken van een zitplaats tijdens de ceremonie en/of mee met de taxi? Meld dit dan uiterlijk 28 april bij Dyonne Tieleman via evenementen@gulpen-wittem.nl. Mocht u ter plekke besluiten om gebruik te maken van een zitplaats, vraag dan aan een medewerker van de organisatie.

sfeerafbeelding gemeente gulpen-wittem

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken