Voorjaarsconcerten Kunstdagen Wittem

  • Kloosterbibliotheek Wittem

De drie voorjaarsconcerten van Kunstdagen Wittem schenken dit jaar aandacht aan de thema’s bezinning, zingeving en de roerige tijden van 100 jaar geleden.

Zaterdag 13 mei, 14.00 uur

In het kader van de European Days of the Camino verzorgt Duo Ultreya, een concert met pelgrimsliederen rondom de Camino naar Santiago de Compostella. Dit unieke concert is een samenwerking tussen de Stichting Kunstdagen Wittem en Klooster Wittem

Zondag 14 mei, 14.00 uur

Die Goldene Zwanziger Première. Sopraan Fenna Ograjensek en pianist Robert Weirauch nemen u mee naar Die Goldene Zwanziger; een periode van ongekende artistieke bloei en vernieuwing. Geniet van onder andere Duitse filmmuziek uit de twintiger jaren (Marlène Dietrich), de eerste schlagers maar ook de uit Amerika overgewaaide Charleston.

Zaterdag 10 juni 20.15 uur

De voorjaarsserie wordt afgesloten met FEIER / FIRE-Feest en Vuur, Feestend en dansend de afgrond in met het Berlage Saxophone Quartet en Martijn Cornet – bariton Karin Strobos – sopraan Muziek van Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill. De Roaring Twenties. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert.

De concerten vinden plaats in de monumentale kloosterbibliotheek in Wittem. De goede akoestiek wordt door veel musici geroemd. Meer informatie en reserveren: www.kunstdagenwittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken