Afval

Reinigingsdiensten Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van afvalstromen voor de gemeente Gulpen-Wittem. Naast de afvalinzameling is Rd4 ook de beheerder van verschillende milieuparken en kringloopwinkels. Heeft u vragen over de afvalinzameling of uw persoonlijke afvalkalender? Kijk dan op de website van Rd4: www.rd4.nl/inwoners/gulpenwittem of neem contact op met servicepunt van Rd4 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00-17.00 uur).

Rd4-servicepunt
Telefoon: 045  5437100 (ma t/m vrij van 8.00 - 17.00 uur)
E-mail: info@rd4.nl

Bekijk uw persoonlijke afvalkalender

Elk huishouden in Gulpen-Wittem ontvangt een persoonlijke afvalkalender van Rd4. Hierop ziet u in één oogopslag wanneer en welk soort afval bij u wordt opgehaald.

Vul hier uw postcode en huisnummer in om uw persoonlijke afvalkalender te bekijken, te printen of te downloaden.

Tarieven

Vanaf 1 januari 2018 gaat het vaste tarief omlaag en betaalt u per keer dat u de restafvalcontainer aanbiedt voor lediging. Meer weten over deze verandering op het gebied van afvalinzameling? Lees dan het nieuwsitem: veranderingen afvalinzameling per 1 januari 2018. Door uw afval goed te scheiden, daalt uw hoeveelheid restafval en hoeft minder vaak de restafvalcontainer aan te bieden voor lediging. Hierdoor bespaart u kosten.

Exact weten wat u betaalt per lediging?
Kijk op: www.rd4.nl/inwoners/gulpenwittem/afvalstoffenheffing-gw

Milieu App

Installeer de gratis Milieu App van Rd4 op uw telefoon om inzicht te krijgen in uw afvalinzameling en de kosten die u maakt. Dat kan via de Appstore van Apple en Android. Het installeren van de app heeft veel voordelen:
• Afvalkalender: u heeft toegang tot uw persoonlijke afvalkalender waarin wordt weergegeven wanneer verschillende soorten afval bij u wordt opgehaald. Het is tevens mogelijk om een alarm in te stellen, zodat u op tijd uw afval aan de straat kunt zetten
• Afvalaanbiedingen: controleer in één oogopslag hoe vaak uw container is geledigd
• Milieupas: dit is de digitale variant van de milieupas die u bij elk Rd4-milieupark kunt gebruiken
• Afvalscheidingswijzer: informatie over het scheiden van uw afval, per product
• Informatie over milieuparken, hoofdkantoren en kringloopwinkels
• Plattegrond met daarop alle straatcontainers waaronder textielcontainers en glasbakken
• Nieuws, tips en contactgegevens Rd4

 U kunt de app gratis installeren via de Appstore van Apple en Android.

Inzameling plastic, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD)

Om de week wordt het PMD afval bij u opgehaald. Wanneer? Dat vindt u op uw persoonlijke afvalwijzer en in de Milieu App van Rd4.  Voor het aanbieden van de PMD afval dient u gebruik te maken van de gratis verkrijgbare plastic afvalzakken. Op de website van Rd4 treft u een overzicht aan van de materialen die u in deze zak mag aanbieden. De afvalzakken kunt u gratis afhalen bij de volgende afhaalpunten:

Milieuparken

Reinigingsdienst Rd4 beheert zeven milieuparken: in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Rijckholt en Vaals. Omdat de gemeente Gulpen-Wittem bij Rd4 is aangesloten, kunt u zelf kiezen naar welk van deze zeven milieuparken u uw afval brengt. Let op: bedrijven van Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem die reinigingsrecht betalen en derhalve naar de milieuparken mogen, die kunnen alleen terecht bij de milieuparken in Margraten en Rijckholt.

Voor het aanbieden van afval bij het milieupark dient u in het bezit te zijn van een milieupas. Rd4 heeft deze pas per post naar elk huishouden in de gemeente gestuurd. Niet ontvangen? Neem dan contact op met Rd4. Tip: u vindt een digitale variant van uw persoonlijke milieupas ook in de gratis Milieu App terug.

Openingstijden Milieuparken Margraten en Rijckholt

  Milieupark Margraten   Milieupark Rijckholt*
Maandag  09.00 - 17.00 13.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00 Gesloten
Woensdag Gesloten 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17:00 Gesloten
Vrijdag 09.00 - 17.00 09.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 16.00 09.00 - 16.00
Zondag Gesloten Gesloten

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken