Afval

Informatie over reinigingsdiensten Rd4

Reinigingsdiensten Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van afvalstromen voor de gemeente Gulpen-Wittem. Naast de grondstoffen- afvalinzameling is Rd4 ook de beheerder van verschillende grondstoffenparken en kringloopwinkels. Heeft u vragen over de afvalinzameling of uw persoonlijke afvalkalender? Kijk dan op de website van Rd4, of neem contact op met servicepunt van Rd4 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00-17.00 uur).

Rd4-servicepunt
Telefoon: 045 5437100 (ma t/m vrij van 8.00 - 17.00 uur)
E-mail: info@rd4.nl

Bekijk uw persoonlijke afvalkalender

In uw digitale persoonlijke afvalkalender ziet u in één oogopslag wanneer en welk soort afval bij u wordt opgehaald.

Vul hier uw postcode en huisnummer in om uw persoonlijke afvalkalender te bekijken, te printen of te downloaden.

Tarieven

Exact weten wat u betaalt per lediging?
Meer informatie staat op deze pagina van Rd4.

Milieu App

Installeer de gratis Milieu App van Rd4 op uw telefoon om inzicht te krijgen in uw afvalinzameling en de kosten die u maakt. Dat kan via de Appstore van Apple en Android. Het installeren van de app heeft veel voordelen:
• Afvalkalender: u heeft toegang tot uw persoonlijke afvalkalender waarin wordt weergegeven wanneer verschillende soorten afval bij u wordt opgehaald. Het is tevens mogelijk om een alarm in te stellen, zodat u op tijd uw afval aan de straat kunt zetten
• Afvalaanbiedingen: controleer in één oogopslag hoe vaak uw container is geledigd
• Milieupas: dit is de digitale variant van de milieupas die u bij elk Rd4-milieupark kunt gebruiken
• Afvalscheidingswijzer: informatie over het scheiden van uw afval, per product
• Informatie over grondstoffenparken, hoofdkantoren en kringloopwinkels
• Plattegrond met daarop alle straatcontainers waaronder textielcontainers en glasbakken
• Nieuws, tips en contactgegevens Rd4

U kunt de app gratis installeren via de Appstore van Apple en Android.

Ondergrondse containers

In Gulpen-Wittem bevinden zich diverse ondergrondse containers. Een handig overzicht hiervan is te vinden op de website van Rd4 (zoom in op Gulpen-Wittem). Ook is er informatie te vinden over veel gestelde vragen over de containers, zoals 'hoe krijg ik toegang tot een container?'.

Inzameling plastic, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD)

Om de week wordt het PMD afval bij u opgehaald. Wanneer? Dat vindt u op uw persoonlijke afvalwijzer en in de Milieu App van Rd4. Voor het aanbieden van de PMD afval dient u gebruik te maken van de gratis verkrijgbare plastic afvalzakken. Op de website van Rd4 treft u een overzicht aan van de materialen die u in deze zak mag aanbieden. De afvalzakken kunt u gratis afhalen bij diverse afhaalpunten in Gulpen-Wittem.

Grondstoffenparken

Reinigingsdiensten Rd4 beheert grondstoffenparken in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Schinnen, Valkenburg, Beatrixhaven, Randwyck, Rijckholt en Vaals. Omdat de gemeente Gulpen-Wittem bij Rd4 is aangesloten, kunt u zelf kiezen naar welk van deze grondstoffenparken u uw afval brengt. Let op: bedrijven van Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem die reinigingsrecht betalen en derhalve naar de grondstoffenparken mogen, die kunnen alleen terecht bij de grondstoffenparken in Margraten en Rijckholt.

Voor het aanbieden van afval bij het grondstoffenpark dient u in het bezit te zijn van een milieupas. Rd4 heeft deze pas per post naar elk huishouden in de gemeente gestuurd. Niet ontvangen? Neem dan contact op met Rd4. Tip: u vindt een digitale variant van uw adresgebonden milieupas ook in de gratis Milieu App terug.

Openingstijden Grondstoffenparken Margraten en Rijckholt

Grondstoffenpark Margraten Grondstoffenpark Rijckholt*
Maandag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Dinsdag 09.00 - 17.30 Gesloten
Woensdag Gesloten 09.00 - 17.30
Donderdag 09.00 - 17:30 Gesloten
Vrijdag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Zaterdag 08.00 - 16.00 08.00 - 16.00
Zondag Gesloten Gesloten

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken