Dit zijn de Cittaslowambassadeurs:

Hoeve Beusdalshof

Met een achtergrond in de architectuur, kunst en vormgeving hebben de gastheer en gastvrouw met veel passie en zorg een vervallen rijksmonument gerestaureerd tot een veelzijdige plek met een exclusief hotel en een kunstgalerie.
Het rijksmonument Beusdalshof ligt in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland aan de rand van de gemeente Gulpen-Wittem en kent een rijke historie. Het is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de mooie natuur, de Zuid-Limburgse cultuur en de veelzijdige Euregio.

Bij Hoeve Beusdalshof kan men ook heerlijk bourgondisch genieten van de (h)eerlijke streekproducten die zo’n 25 km rondom de hoeve geproduceerd worden. Hoeve Beusdalshof staat, naast het gebruik van streekproducten, ook voor gastvrijheid en het behoud van cultuurhistorie en ons monumentaal erfgoed. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslowgemeente.

Benoemd in 2020 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Lemmenstraat 71-73, 6273 NB Ingber
Website: www.hoevebeusdalshof.com
Telefoon: 06 39099654

Bloemboetiek ’t Blumpke

’t Blumpke haalt buiten naar binnen in hun bloemenboetiek. In de afgelopen 40 jaar zijn zij uitgegroeid tot een begrip in de regio. Ze zorgen voor frisse snijbloemen, boeketten op maat en verschillende soorten planten welke zij zo veel mogelijk duurzaam inkopen.
Gedurende het jaar beweegt niet alleen het aanbod in bloemen, maar ook het volledige Blumpke assortiment met de seizoenen mee. Zo verrassen zij hun klanten telkens met iets nieuws. Dit familiebedrijf laat zien dat zij met passie zorgen voor een kwalitatief product wat mensen verrast en goed doet. ’t Blumpke staat, naast duurzaamheid, ook voor klantvriendelijkheid, kleinschaligheid en het ondersteunen van lokale/streekgebonden ondernemers. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslowgemeente.

Benoemd in 2020 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Markt 6, 6271 BD Gulpen
Website: www.blumpke.nl
Telefoon: 043 4501326

Wijndomein Aldenborgh

Bij Domein Aldenborgh is het maken van wijn een inspirerende reis naar de oorsprong van pure smaak. Luisterend naar het ritme van de seizoenen laat de wijngaardenier zijn druiven rijpen tot ze precies de eigenschappen hebben die typerend zijn voor de uitstekende kwaliteit van de Eyser wijnen. De druiven groeien in perfecte dialoog met de natuur, waardoor essentiële smaakstoffen behouden blijven. Door het gebruik van onder andere oud Romeinse technieken hebben zij een systeem ontwikkeld waarmee ze succesvol druiven cultiveren zonder enige toevoeging van organische of anorganische pesticide of fungicide. Hiermee onderscheidt Domein Aldenborgh zich van andere wijngaarden  in de regio. Domein Aldenborg staat voor lokale eigenheid, duurzaamheid, ambacht, streekproducten maar ook voor het behoud van cultuurhistorie. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslowgemeente.

Benoemd in 2020 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Sint Agathastraat 3, 6587 AJ Eys
Website: www.symbioticwinemakers.com
Telefoon: 043 4511927

Eyserhalte

Midden in de heuvels van Zuid-Limburg tussen Eys en Wittem bevindt zich de Eyserhalte; een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment aan groenten en fruit, onder andere afkomstig van eigen landgoed. Een ongeëvenaarde beleving van eerlijke, culinaire streekgebonden producten in Limburg is waar de Eyserhalte voor staat. De Eyserhalte staat daarnaast ook voor duurzaamheid, gastvrijheid en maatschappelijke betrokkenheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Wittemerweg 2, 6287 AB Eys
Website: www.eyserhalte.nl
Telefoon: 043 451 2290

Taverne Lambiek - 2019

Als ‘huiskamer-restaurant’ ademt Taverne Lambieck de sfeer van rust, gastvrijheid, gezelligheid en romantiek.
Taverne Lambieck werkt en verwerkt heel puur en laat alles zoveel mogelijk in zijn/haar eigen waarden. Ze kiezen bewust voor producten die op verantwoorde manier zijn gemest, behandeld en/of gevangen zoals MSC gecertificeerde vis, biologisch rund, kalf, varkensvlees en gevogelte. Daarnaast werken ze bij voorkeur met zoveel mogelijk streekproducten. Taverne Lambieck ondersteunt en versterkt het gevoel van gastvrijheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en lokale eigenheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.Contact

Adres: Grachtstraat 5, 6287 AE Eys
Website: www.tavernelambieck.nl
Telefoon: 043 451 16 57

Gerardushoeve 

De Gerardushoeve in Epen richt zich op een duurzame benadering van streekgastronomie. Het motto ‘van boer naar bord’ van de Gerardushoeve duidt op de korte lijnen die er bestaan tussen (eigen) productie en consumptie van regionale streekproducten van (ambachtelijke) toeleveranciers uit de directe Euregionale omgeving. Speciale vermelding verdient het Gerardusbier, een co-product met Gulpener Bierbrouwerij, waarvan een deel wordt afgedragen ten behoeve van de restauratie en het onderhoud van het Gerardusklooster in Wittem. Op deze wijze draagt het bedrijfsleven haar steentje bij aan de duurzame instandhouding van het regionale, bouwkundige en religieuze erfgoed. De Gerardushoeve ondersteunt en versterkt het gevoel van gastvrijheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, cultuurhistorie en lokale eigenheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Julianastraat 23, 6285 AH Epen
Website: www.gerardushoeve.nl
Telefoon: 043 455 1722

Gulpener Bierbrouwerij

Als onafhankelijke familiebrouwerij zorgt de Gulpener bierbrouwerij al sinds 1825 voor een sterke band met de omgeving en zijn ze graag van meerwaarde voor de wereld om hen heen. Daarom brouwen ze bier met door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen, gebruiken ze milieuvriendelijke hop uit hun eigen hoptuin en komt de gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren. Zo verrijkt de Gulpener bierbrouwerij de kwaliteit en smaak van de bieren, versterken ze de regio en verkleinen ze hun ecologisch voetafdruk. De Gulpener Bierbrouwerij ondersteunt en versterkt het gevoel van gastvrijheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en lokale eigenheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Rijksweg 16, 6271 AE Gulpen
Website: www.gulpener.nl
Telefoon: 043 450 7575

Dalauro

Dalauro is niet zo maar een bed & breakfast. Zij gaan een stap verder. Dalauro is een plek om je thuis te voelen, een plek waar je met open armen wordt ontvangen en waar je kunt genieten van een met liefde bereid ontbijt en op vrijdagavond van het gastendiner. Zij gebruiken uitsluitend lokale streekproducten. Door het beste van Italië en Zuid-Limburg – de uitzichten, smaken en gastvrijheid – te combineren, zorgen zij ervoor dat hun gasten een onvergetelijk verblijf hebben in het ‘Toscane van Limburg’! Dalauro Bed en Breakfast staat voor duurzaamheid, streekproducten en gastvrijheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Eyserheide 27, 6287 NB Eyserheide
Website: www.dalauro.nl
Telefoon: 043 363 7027

Schaapskooi Mergelland

Schaapskooi Mergelland creëert natuurwaarden in natuurgebieden en stedelijk groen. Dit doen zij door het realiseren van een duurzaam begrazingsbedrijf met schapen, ingebed in maatschappelijke belangen als mens, milieu en dierenwelzijn. Begrazing met schapen heeft een gunstig effect op de structuurvariatie, de soortensamenstelling en de ontwikkeling van de vegetatie. Door de (vrouwelijke) herder en haar hardwerkende honden wordt een kudde van circa 2.500 stuks Mergelland schapen gehoed. Dit streekeigen schapenras is uitermate geschikt om kalkgraslanden te beheren. Schaapskooi Mergelland staat voor lokale eigenheid, landschapsbeheer, ambacht en maatschappelijke betrokkenheid. Daarmee waarborgt het onze identiteit als Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.

Benoemd in 2019 tot Cittaslowambassadeur.

Adres: Julianastraat 41B, 6285 AH Epen
Website: www.schaapskooimergelland.nl
Telefoon: 06 86 82 72 82

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken