De Hubertusmarkt 2021 gaat helaas niet door

De traditionele Hubertusmarkt in Gulpen die op zaterdag 6 november zou plaatsvinden, gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de coronamaatregelen die op dit moment nog van kracht zijn en het gebrek aan perspectief rondom versoepelingen is het treffen van de noodzakelijke voorbereidingen door verantwoordelijke partijen om het evenement in goede banen te leiden helaas niet haalbaar.

Wethouder Franssen (Evenementen en markten): “Het is ontzettend jammer en pijnlijk dat de Hubertusmarkt voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Dat we de markt opnieuw niet kunnen organiseren treft niet alleen de vele bezoekers die deze datum steevast op hun jaarkalender noteren. Maar vooral ook onze bevlogen ondernemers, verenigingen, stichtingen en alle marktkooplieden die van heinde en verre komen en alles uit de kast trekken om telkens weer een kwalitatief en hoogwaardig topevenement neer te zetten. We hopen van harte dat we in 2022 wél een prachtige editie kunnen neerzetten.”

De Hubertusmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers uit de regio. Marktkooplieden uit het hele land zorgen samen met lokale winkeliers voor een gevarieerd aanbod en voor een gemoedelijke sfeer. Oude ambachten met authentiek handwerk geven de markt karakter. De markt vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag na 2 november.

Informatie voor bezoekers van de Hubertusmarkt

Jaarlijks vindt in hartje Gulpen de traditionele Hubertusmarkt plaats. De Hubertusmarkt vindt op 3 november plaats als die datum een zaterdag is, of anders op de eerste zaterdag ná 3 november. In 2020 gaat de Hubertusmarkt helaas niet door!

Heilige mis en paardenzegening

De Hubertusmis in de St. Petruskerk is één van de traditionele elementen van de markt. Een koor luistert de mis op. Na de Heilige mis vindt op de parkeerplaats achter het gemeentehuis de paardenzegening plaats. De paarden komen daar in een stoet aan.

Pastoor zegent diverse paarden voor het gemeentehuis

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein

Vele verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Wat kunt u zoal verwachten? Te denken valt aan een hoefsmid, het IVN, trekpaarden, een rondrit per koets, een kinderboerderij en nog veel meer!

Man leunt tegen liggende koe en lacht erbij

Markt met vele honderden standplaatsen

Ieder jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot mobiele telefoonartikelen, van schoenen tot vers gerookte paling en standwerkers.

Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter. Ook de vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt mooie aanbiedingen.

Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Daarnaast staat uiteraard ook de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren.
Diverse mensen staan voor marktkraam met gebakjes

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid! Dus bezoek de Hubertusmarkt en laat u verrassen…

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen.

Kinderen kijken naar eenden die door stro lopen

Met uw kraam op de Hubertusmarkt? Dat kan!

Meld u met uw marktkraam aan via het inschrijfformulier of mail naar Toine.Vincken@gulpen-wittem.nl.

Heeft u interesse om in 2021 als particulier deel te nemen aan de Hubertusmarkt? Informeer of hier mogelijkheden toe zijn via mail bij de gemeente: Toine.Vincken@gulpen-wittem.nl.

Inschrijfformulier Hubertusmarkt

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken