De Hubertusmarkt vindt weer op 6 november 2021 plaats

Jaarlijks weten duizenden bezoekers hun weg naar Gulpen te vinden om een kijkje te nemen op de traditionele markt. Vanwege de gezondheidsrisico’s rondom het coronavirus gaat de Hubertusmarkt in 2020 niet door. De Hubertusmarkt vindt in 2021 plaats op zaterdag 6 november, mits de coronamaatregelen deze dan toestaan.

De lokale gemeenschap heeft nagedacht over alternatieven. Zo worden er Hubertusweek-acties gehouden en is er een Boom van Verbondenheid ontstoken in de kern van Gulpen. Lees hier verder.

Informatie voor bezoekers van de Hubertusmarkt

Jaarlijks vindt in hartje Gulpen de traditionele Hubertusmarkt plaats. De Hubertusmarkt vindt op 3 november plaats als die datum een zaterdag is, of anders op de eerste zaterdag ná 3 november. In 2020 gaat de Hubertusmarkt helaas niet door!

Heilige mis en paardenzegening

De Hubertusmis in de St. Petruskerk is één van de traditionele elementen van de markt. Een koor luistert de mis op. Na de Heilige mis vindt op de parkeerplaats achter het gemeentehuis de paardenzegening plaats. De paarden komen daar in een stoet aan.

Pastoor zegent diverse paarden voor het gemeentehuis

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein

Vele verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Wat kunt u zoal verwachten? Te denken valt aan een hoefsmid, het IVN, trekpaarden, een rondrit per koets, een kinderboerderij en nog veel meer!

Man leunt tegen liggende koe en lacht erbij

Markt met vele honderden standplaatsen

Ieder jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot mobiele telefoonartikelen, van schoenen tot vers gerookte paling en standwerkers.

Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter. Ook de vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt mooie aanbiedingen.

Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Daarnaast staat uiteraard ook de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren.
Diverse mensen staan voor marktkraam met gebakjes

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid! Dus bezoek de Hubertusmarkt en laat u verrassen…

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen.

Kinderen kijken naar eenden die door stro lopen

Met uw kraam op de Hubertusmarkt? Dat kan!

Meld u met uw marktkraam aan via het inschrijfformulier of mail naar Toine.Vincken@gulpen-wittem.nl.

Heeft u interesse om in 2021 als particulier deel te nemen aan de Hubertusmarkt? Informeer of hier mogelijkheden toe zijn via mail bij de gemeente: Toine.Vincken@gulpen-wittem.nl.

Inschrijfformulier Hubertusmarkt

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken