Hubertusmarkt

Jaarlijkse Hubertusmarkt op 9 november 2024

Jaarlijks vindt in hartje Gulpen de traditionele Hubertusmarkt plaats. De Hubertusmarkt vindt op 9 november 2024 plaats! De Hubertusmis start om 10.00 uur in de Sint Petruskerk te Gulpen. Dit is het begin van de Hubertusmarkt. Na afloop van de mis vindt de paardenzegening plaats bij de hoofdingang van het gemeentehuis. Daar staan de paarden opgesteld om door de deken gezegend te worden. Ook dit jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de honderden standplaatsen is van alles te koop. Van kleding tot handige gadgets, van schoenen tot vers gerookte paling en tal van streekproducten. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter en natuurlijk brengen we ook het internationale keurmerk Cittaslow onder de aandacht! Kijk hieronder voor het uitgebreide programma en informatie.

Hubertusmarkt kraam

Bekijk de aftermovie Hubertusmarkt 2023!

Bekijk als voorproefje alvast het programma Hubertusmarkt 2023

(Het programma voor 2024 moet nog worden vastgesteld)
Het programma van 2023 geeft een impressie van wat deze unieke jaarmarkt te bieden heeft!

2023:

zaterdag 4 november van 10.00 tot 17.00 uur vindt in hartje Gulpen de bruisende Hubertusmarkt plaats! Geniet samen van al het moois dat deze streek te bieden heeft. U komt toch ook? De hele dag door is er in Gulpen van alles te zien, doen, proeven en beleven! Deze markt is gratis toegankelijk. Bekijk het uitvoerige programma.

11:20 uur - Openingswoord Burgemeester
11:25 uur - Paardenzegening + Jägermeister
12:15 uur - Eerste vat bier wordt aangeslagen
12:30 uur - Lunch voor genodigden
16:15 uur - Uitreiking Standhouderswedstrijd
17:00 uur - Einde markt

Het centrum van Gulpen is vrijdag 3 november en zaterdag 4 november gesloten voor alle verkeer.

Opening en paardenzegening

Om 10.00 uur start de Hubertusmis in de St. Petruskerk in Gulpen. Een koor en de jachthoornblazers luisteren de mis op. Na de Heilige mis, rond 11.00 uur, zal burgemeester Ramaekers voor het gemeentehuis de officiële opening van de Hubertusmarkt verrichten.

Voorafgaand aan de paardenzegening vindt er een paardenstoet plaats. Kom gezellig kijken bij deze mooie stoet. De route is als volgt: Witteweg, Kon. Julianastraat, Pr. Margrietstraat, Prins Bernhardstraat, Witteweg, Ingbergrachtweg, Kapelaan Pendersplein, Willem Vliegenstraat. Aansluitend volgt de paardenzegening.

Activiteiten voor kids

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen! Op de Looierstraat zijn er diverse kermisattracties te vinden zoals: de kindercarrousel, touwtrekken, tractorbaan en twee snoepwagens! Ook kunnen kids gratis rondritten maken op pony’s op de Rosstraat bij de vijver.

Beestenboel in de Rosstraat en op het Kapelaan Pendersplein

Verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle dingen die te maken hebben met het beheer van de natuur. Te denken valt aan een hoefsmid, het IVN, trekpaarden en nog veel meer! Kinderen kunnen een rondritje maken op een pony.

Cittaslow

Op de markt staat de goede kwaliteit van leven zoals we die in deze streek ervaren, centraal. U vindt daarom óók een aantal Cittaslowambassadeurs van Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten op een speciaal daarvoor ingericht ‘Cittaslowplein’ die dat gevoel versterken. U herkent de ambassadeurs aan het oranje Cittaslowlogo (het slakje). Burgemeester Ramaekers roept om 15.00 uur nieuwe ondernemers uit tot ambassadeur op het Cittaslowplein!

Markt met vele honderden standplaatsen

Ook dit jaar zijn er weer heel veel marktkooplieden aanwezig uit het hele land. Bij méér dan 200 marktkraampjes is van alles te koop: van kleding tot handige gadgets, van schoenen tot tal van andere streekproducten. Daarnaast zijn er professionele standwerkers op de markt aanwezig. Door een deskundige jury worden de standwerkers beoordeeld. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk én levende standbeelden geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter.

Parkeren

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Komt u toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem rijden er de hele dag gratis pendelbussen voor bezoekers van de Hubertusmarkt. Er zijn ook twee bewaakte fietsenstallingen. Een stalling op de Tramweg (komende vanuit Maastricht) en op het Wilhelminaplein (komende uit de richting Vaals).

Parkeren met de auto of fiets kan op de volgende parkeerplaatsen:

  • Parkeerplaats Mosaqua (P1)
  • Parkeerplaats Rocca (P2)
  • Parkeerplaats Sophianum (P3)
  • Parkeerplaats Klooster Wittem (P4)
  • Fietsenstalling Tramweg
  • Fietsenstalling Wilhelminastraat

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid!

Hubertusmarkt logo

2023: een oproep aan paardeneigenaren voor de paardenzegening!

Een belangrijk onderdeel van de Hubertusmarkt is de traditionele paardenzegening. Dit gebeurt na afloop van de Heilige Mis op zaterdag 4 november om 11.00 uur bij de hoofdingang van het gemeentehuis in Gulpen. Kom met uw paard naar de paardenzegening! De paardenzegening is een oude traditie die niet verloren mag gaan. Aan dit stukje ‘cultureel erfgoed’ besteden we daarom extra aandacht.
Jongeren onder de 16 jaar, die deelnemen met hun paard, ontvangen als blijk van waardering een leuke attentie. Wilt u deelnemen? Meld u dan aan! Stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer, adres en het aantal paarden waarmee u wilt deelnemen aan de zegening naar info@gulpen-wittem.nl, onder vermelding van 'Paardenzegening Hubertusmarkt'. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Hubertusmarkt logo

Tarieven marktkramen Hubertusmarkt 2023

Tarieven 2023
Omschrijving Prijs per eenheid
Huur 1 marktkraam € 92,10 (inclusief 1 marktkraam, stroom en BTW)
Huur 2 marktkramen € 164,20 (inclusief 2 marktkramen, stroom en BTW)
Huur 3 marktkramen € 216,30 (inclusief 3 marktkramen, stroom en BTW)
Huur per meter grondplaats € 25,00 incl. stroom. Minimale afname 4 meter
Huur food per meter grondplaats € 50,00 incl. stroom. Minimale afname 4 meter
Huur zeil € 15,- borgsom
Stroomaansluiting Geen kosten

Let op! Ondernemers rondom het evenemententerrein en politieke partijen kunnen tegen gereduceerd tarief een standplaats innemen.

Vragen over de Hubertusmarkt / contact

Heeft u vragen over de inschrijving of algemeen over de Hubertusmarkt?
Neem gerust contact met ons op via e-mail: evenementen@gulpen-wittem.nl of tel: 14 043.

Hubertusmarkt

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken