Hubertusmarkt

Jaarlijks vindt in hartje Gulpen de traditionele Hubertusmarkt plaats. De Hubertusmarkt vindt op 3 november plaats als die datum een zaterdag is, of anders op de eerste zaterdag ná 3 november. 

Heilige mis en paardenzegening

De Hubertusmis start om 10.00 uur in de St. Petruskerk. Dit is het begin van de Hubertusmarkt. Na afloop van de mis vindt de paardenzegening plaats aan de voorzijde van het gemeentehuis. Daar staan de paarden opgesteld om door de deken gezegend te worden.

Een oproep aan paardeneigenaren

Een belangrijk onderdeel van de Hubertusmarkt is de traditionele Paardenzegening. Dit gebeurt na afloop van de Heilige Mis om 11.00 uur voor het gemeentehuis in Gulpen. Kom met uw paard naar de paardenzegening! De paardenzegening is een oude traditie die niet verloren mag gaan. Aan dit stukje ‘cultureel erfgoed’ besteden we daarom wat extra aandacht. Heeft u een paard? Dan nodigen wij u van harte uit om met uw paard deel te nemen aan de paardenzegening. Jongeren onder de 16 die deelnemen met hun paard ontvangen als blijk van waardering een leuke attentie. Wilt u deelnemen? Meld u dan aan! Stuur dan een e-mail met uw naam, telefoonnummer, adres en het aantal paarden waarmee u wilt deelnemen aan de zegening naar info@gulpen-wittem.nl. De aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Beestenboel in Rosstraat en Kapelaan Pendersplein

Verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Vanaf het plein kunnen gratis rondritten worden gemaakt per koets. De kinderen kunnen daar ook een ritje maken op een pony. Verder is er een mooie kinderboerderij waar alle dieren mogen worden geknuffeld.

Markt met vele honderden standplaatsen

Ook dit jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot handige gadgets, van schoenen tot vers gerookte paling en tal van andere streekproducten. Daarnaast zijn tien professionele standwerkers op de markt aanwezig. Door een deskundige jury worden de standwerkers beoordeeld. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter.

Ook de plaatselijke winkeliers pakken uit

Vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt voor de bezoeker mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Eveneens staat de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod.

Vervoer en bereikbaarheid

Vermijd de parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Komt u toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem rijden er de hele dag gratis pendelbussen voor bezoekers van de Hubertusmarkt.

Bewaakte fietsenstallingen

Er zijn twee bewaakte fietsenstallingen. Een stalling op de Tramweg (komende vanuit Maastricht) en op het Wilhelminaplein (komende uit de richting Vaals).

Algemene informatie over de Hubertusmarkt

Jaarlijks vindt in hartje Gulpen de traditionele Hubertusmarkt plaats. De Hubertusmarkt vindt op 3 november plaats als die datum een zaterdag is, of anders op de eerste zaterdag ná 3 november. 

Heilige mis en paardenzegening

De Hubertusmis in de St. Petruskerk is één van de traditionele elementen van de markt. Een koor luistert de mis op. Na de Heilige mis vindt voor het gemeentehuis de paardenzegening plaats. De paarden komen daar in een stoet aan.

Pastoor zegent diverse paarden voor het gemeentehuis

Beestenboel in Rosstraat en het Kapelaan Pendersplein

Vele verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Wat kunt u zoal verwachten? Te denken valt aan een hoefsmid, het IVN, trekpaarden, een rondrit per koets, een kinderboerderij en nog veel meer!

Man leunt tegen liggende koe en lacht erbij

Markt met vele honderden standplaatsen

Ieder jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot mobiele telefoonartikelen, van schoenen tot vers gerookte paling en standwerkers. Een aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter. Ook de vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Daarnaast staat uiteraard ook de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren.

Diverse mensen staan voor marktkraam met gebakjes

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid! Dus bezoek de Hubertusmarkt en laat u verrassen…

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen.

Kinderen kijken naar eenden die door stro lopen

Met uw kraam op de Hubertusmarkt? 

Zodra u zich weer kunt inschrijven voor een kraam op de Hubertusmarkt kunt u op deze pagina aanmelden.

Meld u aan

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken