Melden van ongedierte in de openbare ruimte

Heeft u last van ongedierte? De gemeente bestrijdt alleen ratten, wespen en processierupsen op gemeentegrond, dus niet bij u thuis of in de tuin. Wij bestrijden geen ander ongedierte. Ratten, wespen en processierupsen in de openbare ruimte kunt u bij ons melden:

Een melding doen van ongedierte in de openbare ruimte

Wat u moet weten

Wij bestrijden geen overlast van ongedierte bij u thuis, zoals muizen, zilvervisjes, vlooien, ratten en wespen. Heeft u last van ongedierte in uw huis? schakel dan zelf een bestrijder in. Adresgegevens vindt u op internet.

Een bijennest kunt u het best laten weghalen door een imker of ongediertebestrijder.

Processierupsen worden uitsluitend op locaties die eigendom van de gemeente zijn en waar veel overlast is, bijvoorbeeld langs doorgaande fietspaden en nabij woningen en campings, bestreden. Op overige locaties, zoals het grootste gedeelte van het buitengebied, wordt soms gewaarschuwd middels borden of een rood-wit lint.

Kosten

Het bestrijden van ratten en wespen in de openbare ruimte is gratis. Voor de bestrijding van ander ongedierte kunt u de kosten opvragen bij een gespecialiseerd bedrijf.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken