Ondersteuning voor ondernemers

StartersCentrum Limburg

Stichting StartersCentrum Limburg is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers in Limburg. Het StartersCentrum ondersteunt iedereen die een eigen bedrijf wil starten en adviseert ondernemers die startproblemen ondervinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een uniek samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Het StartersCentrum heeft een compleet dienstenaanbod, variërend van persoonlijke adviesgesprekken, bijeenkomsten en trainingen tot ondernemersprojecten. De diensten worden gratis aangeboden voor inwoners (starters). Voor starters en zzp’ers is het StartersCentrum de eerste stap in het ondernemerschap. Zij begeleiden, adviseren, inspireren én stimuleren de startups in onze regio. Ondernemen is spannend en uitdagend: een goed voorbereide starter heeft méér kans van slagen!

Bekijk de website van StartersCentrum Limburg

Ondernemersplein

Via Ondernemersplein.nl vindt u informatie en advies van de (semi-)overheid. Alles wat u nodig heeft om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels, maar ook subsidies, ondernemersevenementen en brancheinformatie. Alles op één plek zodat u niet hoeft te zoeken naar informatie. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

Bekijk de website van het Ondernemersplein.

Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor u inzetten. In de ruim 37 jaar van hun bestaan hebben zij al meer dan 70.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen met elke ondernemingsvraag bij het Ondernemersklankbord terecht en worden door een OKB-adviseur persoonlijk begeleid in een klankbordtraject.

Bekijk de website van Stichting Ondernemersklankbord.

LIOF

LIOF is er voor elke Limburgse MKB’er met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag. Maar ook voor de ondernemer die zich in Limburg wil vestigen. Liof helpt ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren. Wie iets wil bereiken, krijgt van LIOF kennis, een diepgeworteld netwerk en kapitaal. Liof kent alle trends en innovaties en kan mee-investeren met haar fondsen of deelnemingen.

Bekijk de website van LIOF.

Grensinfopunt

Bent u van plan personeel uit een buurland aan te nemen? Of te gaan ondernemen over de grens? Dat roept vele vragen op.
Wat staat u te wachten en waarmee moet u rekening houden? Bij uw regionale GrensInfoPunt (Maastricht) kunt u met deze vragen terecht. Hier staat een team van onafhankelijke adviseurs klaar om u telefonisch of in een persoonlijk gesprek (gratis) te woord te staan. Op grond van uw specifieke situatie kunnen zij de meeste vragen individueel beantwoorden. Of zij verwijzen u door naar andere organisaties in het netwerk van de GrensInfoPunten, bijvoorbeeld tijdens speciale grensgangerspreekuren in de regio. Het GrensInfoPunt is uw regionale loket om de stap over de grens én het vervolg professioneel te begeleiden.

De GrensInfoPunten staan voor een onafhankelijke, laagdrempelige dienstverlening voor grensgangers in de Duits-Nederlands-Belgische grensregio’s. Zij bieden informatie en advies op maat en zijn thuis in cultuur, taal en systemen aan weerszijden van de grens. Hun kennis op het gebied van belastingen, sociale verzekeringen en arbeidsrecht houden zij via gezamenlijke trainingen actueel. Zij kunnen terugvallen op een breed netwerk van gespecialiseerde instanties op nationaal niveau.

Bekijk de website van het GrensInfoPunt.

Ondernemersverenigingen gemeente Gulpen-Wittem

In de gemeente Gulpen-Wittem zijn verschillende ondernemersverenigingen actief:

  • Samenwerking en Promotie kern Gulpen
  • Ondernemersvereniging Epen
  • Ondernemersvereniging Slenaken
  • LLTB Gulpen
  • Vakwerk Mechelen
  • Gulperhart

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken