Elektrisch rijden deelauto's

In Gulpen-Wittem zijn twee elektrische deelauto’s beschikbaar die iedereen kan en mag gebruiken. De auto's staan op de parkeerplaats bij A gen Sjoeël, basisschool Witheim in Mechelen. De voertuigen zijn voor iedereen vanaf 25 jaar oud met een geldig rijbewijs beschikbaar, ook voor mensen die niet in Gulpen-Wittem wonen en voor toeristen. U kunt een auto reserveren via de app van stichting Goodmoovs op uw telefoon.

Gebruik deelauto

U kunt de auto’s voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan een bezoek aan een kennis of wanneer u boodschappen wilt doen. U mag zowel kleine als grote afstanden afleggen.

Het prijsmodel is opgebouwd uit een tijd- en afstand component. De tijd wordt afgerekend met credits waarbij rekening wordt gehouden met de vraag naar mobiliteit. Wilt u de auto graag reserveren op een druk tijdstip, dan betaalt u wat meer. Tijdens daluren zijn de credits goedkoper. Voor de afstand wordt een bedrag van 18 cent per kilometer gerekend. Wie niet veel rijdt, is met een deelauto voordeliger uit. Als u structureel gebruik wilt maken van de deelvoertuigen, sluit dan een maandabonnement af en bespaar tot wel 50%.

Aanmelden/registratie

U kunt zich als volgt aanmelden:

Reserveren

Om in een deelauto te rijden, moet u deze eerst digitaal reserveren. Dat kan via een mobiele app. Wanneer u de auto wilt openen of afsluiten, gebruikt u ook deze mobiele app. Lees de handleiding van de app (PDF, 1.8 MB).

Auto openen met uw reservering:

  • open uw reservering in directe nabijheid van de auto
  • de app maakt contact met de auto en opent de deur
  • bekijk de instructiekaart in de auto voor de verdere procedure. U kunt hier alvast de instructiekaarten van de Nissan Leaf TZ-903-P (PDF, 214.8 kB) en de Nissan Leaf TZ-308-X (PDF, 215.0 kB) bekijken.

Auto sluiten met uw reservering:

  • sluit de laadkabel aan en leg de pas terug in de auto
  • haal uw spullen uit de auto, sluit de deur en doe deze op slot (met de app)
  • als de deur gesloten is, beëindigt u uw reservering in de app

De gemeente stimuleert elektrisch rijden

Met de inzet van twee deelauto's wordt gekeken of dit een toegevoegde waarde heeft voor het verbeteren van de mobiliteit van inwoners in kleine kernen. De gemeente Gulpen-Wittem en de Provincie Limburg willen het gebruik van elektrische auto’s stimuleren want dat is goed voor het milieu. Hiervoor is een samenwerking gezocht met stichting Goodmoovs. Er is gekozen voor de inzet van twee deelauto’s van het merk Nissan Leaf. De deelauto’s worden in eerste instantie voor een periode van 2 jaar ingezet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en uitleg over het gebruik van de auto's op https://goodmoovs.net
Bij urgente zaken kunnen gebruikers bellen met de helpdesk via: 085 73 25 660.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken