Duurzaam omgaan met water? Een regenton helpt!

Alle regentonnen voor de regentonnenactie 2024 zijn inmiddels vergeven!

Alle gegadigden hebben per e-mail bericht gekregen, inclusief afhaalbewijs, over het afhaalmoment.

De Gemeente Gulpen-Wittem zet ook in 2024 in op klimaatadaptatie. Klimaatadaptatie betekent dat wij ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Denk daarbij aan hete droge zomers en hevige hoosbuien die steeds vaker voorkomen. Het is dan ook erg jammer als wij het regenwater niet hergebruiken. Met een regenton vang je eenvoudig regenwater op dat anders in het riool zou verdwijnen. Je kunt het opgevangen water prima gebruiken om je borders en planten water te geven. Dan hoef je daarvoor geen drinkwater te gebruiken, omdat drinkwater met name in droge periodes schaarser wordt.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U bent inwoner van Gulpen-Wittem en u heeft nog niet eerder een regenton van ons ontvangen.
  • U kunt zich alleen op woensdag 3 april aanmelden voor een regenton. Dat kan via onze website of telefonisch: 14 043, tussen 9.00 en 16.00 uur. Van deze data kan niet afgeweken worden. Ook kunnen er geen regentonnen worden gereserveerd.
  • Het afhalen van de regenton kan alleen op zaterdag 13 en 20 april bij Hubo Afbouwcentrum Jan Opreij in Margraten.
    Adres: Aan de Fremme 50, Margraten.
  • Wees er snel bij want voor deze actie geldt: ‘Op is Op!’. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst geregistreerd. Voor 2024 zijn alle regentonnen inmiddels vergeven.

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

U ontvangt binnen 5 werkdagen een bevestiging van ons per mail (let op: dit is niet de ontvangstbevestigingsmail die u direct na het invullen ontvangt). Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u samen met de bevestigingsmail de regenton op zaterdag 13 of 20 april in Margraten afhalen.

Meestgestelde vragen

Wat voor regenton ontvang ik?
U ontvangt één van de 177 groene regentonnen van 227 liter. Bij de regenton zit ook een voet en een kraantje:

Regenton

Ik heb geen bewijsstuk gekregen?
Wanneer u in aanmerking komt voor een regenton, ontvangt u binnen 5 werkdagen een mail erover op het door u aangegeven e-mailadres. Wanneer de regentonnen vergeven zijn, is het ook niet meer mogelijk om via deze webpagina te registreren.

Hoe controleren jullie dat ik nog geen regenton heb gekregen?
Op basis van de lijsten van voorgaande keren wordt er gecontroleerd of u nog geen regenton heeft ontvangen.

Heeft u andere vragen over deze actie?

Stuur dan een mail naar regentonnenactie@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken