Duurzaam omgaan met water? Een regenton helpt!

Vanwege het grote succes van de regentonnenactie in 2019 en 2021 heeft de gemeente Gulpen-Wittem besloten de regentonnenactie ook in 2023 weer te organiseren. Dit jaar konden inwoners, die niet eerder aan de actie hadden deelgenomen, zich melden voor 1 gratis regenton. Er waren dit jaar 700 regentonnen beschikbaar.

Alle regentonnen voor de regentonnenactie 2023 zijn inmiddels vergeven
Informatie over het ophaalmoment volgt per e-mail

Wanneer men bij de online inschrijving op 30 augustus 2023 een ontvangstbevestiging per e-mail heeft ontvangen, én men voldoet aan de gestelde eisen (inwoner van onze gemeente, en nog niet eerder een regenton ontvangen) dan ontvangt men binnen 6 weken na 30 augustus een e-mail van de gemeente. Hierin staat informatie over het afhaalmoment én een bewijs waarmee de regenton afgehaald kan worden. 

De regenton is af te halen bij Hubo afbouwcenter Jan Opreij in Margraten. Om wachttijden bij het uitgiftepunt te vermijden, vindt de afgifte verspreid over een aantal weken plaats. Men wordt na aanmelding geïnformeerd over het persoonlijke afhaalmoment.

Extremer weer

Door klimaatverandering wordt het weer steeds extremer. De regenbuien worden heviger en de perioden van droogte duren langer. “Daarom is het belangrijk om zuinig om te gaan met drinkwater”, legt wethouder Piet Franssen uit. “De gemeente Gulpen-Wittem wil door middel van deze actie stimuleren dat inwoners bewuster en zuiniger omgaan met drinkwater. Met het opgevangen regenwater kunt u bijvoorbeeld tijdens perioden van droogte de planten water geven. Daar hoeft u dan geen drinkwater voor te gebruiken.”

Meest gestelde vragen

Wat voor regenton ontvang ik?
U ontvangt één van de 700 groene regentonnen van 227 liter. Bij de regenton zit ook een voet en een kraantje:

Regenton

Wat voor bewijsstuk ontvang ik?
Wanneer men bij de online inschrijving op 30 augustus 2023 een ontvangstbevestiging per e-mail heeft ontvangen, én men voldoet aan de gestelde eisen (inwoner van onze gemeente, en nog niet eerder een regenton ontvangen), dan ontvangt men binnen 6 weken na 30 augustus een e-mail van de gemeente. Hierin staat informatie over het afhaalmoment én een bewijs (code) waarmee de regenton afgehaald kan worden. Op vertoon van deze e-mail ontvangt u 1 regenton. 

Hoe zien de fasen van uitgifte van de regentonnen er uit?
De regentonnen worden gefaseerd verstrekt. Iedere week, vanaf medio september, worden er 100 regentonnen verstrekt. De uitgifte duurt 7 weken.

Wanneer kan ik mijn regenton afhalen?
U ontvangt hiervan een e-mailbericht. Hierin staat de week vermeld waarin u de regenton kunt afhalen. Wanneer u de vermelde week niet kunt, kunt u de regenton ook in de daarop volgende weken ophalen. U kunt tot uiterlijk 15 november 2023 de regenton ophalen.

Waar kan ik mijn regenton afhalen?
U kunt de regenton afhalen bij Hubo afbouwcentrum, Aan de Fremme 50, 6269 BE  Margraten.

Ik heb geen bewijsstuk gekregen?
Wanneer u in aanmerking komt voor een regenton, ontvangt u hier een (e-mail) bericht van op het door u aangegeven e-mailadres. Dit kan enkele weken duren omdat wij de regentonnen gefaseerd uitgeven. Wanneer de regentonnen vergeven zijn, is het ook niet meer mogelijk om via deze webpagina te registreren.

Wat als ik verhinderd ben voor het ophalen van de regenton?
Wanneer u verhinderd bent, mag u de regenton ook na de in de e-mail aangegeven periode ophalen tot uiterlijk 15 november 2023. U kunt niet vóór de in de e-mail aangegeven periode de regenton ophalen.

Hoe controleren jullie dat ik nog geen regenton heb gekregen?
Op basis van de lijsten van voorgaande keren wordt er gecontroleerd of u nog geen regenton heeft ontvangen. 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken