Gulpen-Wittem Helpt/Burenhulp

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen

De gemeente Gulpen-Wittem stimuleert inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit is in lijn met het gemeentelijk Wmo-beleid, waarbij inwoners worden ondersteund met een laagdrempelig aanbod van diensten.

Deze diensten worden onder de noemer 'Gulpen-Wittem Helpt' uitgevoerd door vrijwilligers. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via e-mail: vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl of bel naar tel. 14 043.

Op dit moment bestaat 'Gulpen-Wittem Helpt' uit 2 projecten. Dit zijn de hulpdienst en scootmobielpool.

De hulpdienst

Voor de kleine klussen in en rond het huis. De Hulpdienst is bedoeld voor hulpbehoevende mensen die niet beschikken over een sociaal netwerk. De klussen worden uitgevoerd door een vrijwilliger. De Hulpdienst doet klussen die in maximaal twee uur kunnen worden gedaan.
Voorbeelden van klussen: lampen of gordijnen ophangen, een plank bevestigen, een douchekop vervangen, meubels verplaatsen en lichte tuinwerkzaamheden. Voor de hulpdienst wordt een auto ingezet. Deze auto is samen met de gemeente Vaals aangeschaft, die ook beschikt over een hulpdienst. De auto zal twee dagen in de week voor Vaals en twee dagen in de week voor Gulpen-Wittem worden gebruikt.

De scootmobielpool

De scootobielpool is er voor inwoners (met een Wmo-indicatie) die af en toe gebruik willen maken van een scootmobiel of een rolstoel.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken