Gulpen-Wittem Helpt / Burenhulp

De gemeente Gulpen-Wittem wil haar inwoners stimuleren om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. In lijn met het gemeentelijk Wmo-beleid, worden inwoners ondersteund met een laagdrempelig aanbod van diensten.

Deze diensten worden onder de noemer Gulpen-Wittem Helpt uitgevoerd door vrijwilligers.

Klussenhulp

Op dit moment omvat Gulpen-Wittem Helpt 3 projecten te weten, de hulpdienst, strijkhulp en scootmobielpool.

1. De Hulpdienst

Voor de kleine klussen in en rond het huis. De Hulpdienst is bedoeld voor hulpbehoevende mensen die niet beschikken over een sociaal netwerk. De klussen worden uitgevoerd door een vrijwilliger. De Hulpdienst doet klussen die in maximaal twee uur kunnen worden geklaard.
Voorbeelden van klussen: lampen of gordijnen ophangen, een plank bevestigen, een douchekop vervangen, meubels verplaatsen, gras maaien, onkruid wieden, licht snoeiwerk. Voor de Hulpdienst wordt een bestelauto ingezet. Deze auto is samen met de gemeente Gulpen-Wittem aangeschaft, die ook beschikt over een Hulpdienst. De auto zal twee dagen in de week voor Vaals en twee dagen in de week voor Gulpen- Wittem worden gebruikt.

2. Strijkhulp

Helpt met het strijken van de was als mensen dat zelf niet meer kunnen. In een kennismakingsgesprek met de vrijwilliger worden afspraken gemaakt.

3. Scootmobielpool

Voor mensen die af en toe gebruik willen maken van een scootmobiel of een rolstoel.


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken