Energiebespaaractie

Gebruik maken van uw GRATIS Voucher of Waardebon?

Wenst u liever geen energiecoach en/of klusser op bezoek? Dan kunt u zonder tussenkomst van een coach energiebesparende producten bestellen ter hoogte van het bedrag zoals genoemd in de brief. Lees eerst onderstaande voorwaarden goed door en klik vervolgens op de groene knop om naar de webshop van de WoonWijzerWinkel te gaan, waar u de producten kunt bestellen.

Let op:

  1. Vul uw waardeboncode pas bij de allerlaatste betaalstap van uw winkelmandje in.
  2. Deze code is alléén voor huishoudens die onze brief en/of e-mail hebben gekregen. Heeft u geen brief gekregen voor deze actie? Dan wordt uw bestelling geannuleerd.
  3. De actie loopt zeker tot en met maart 2023, of eindigt eerder als het beschikbare hulpbudget overschreden wordt. Wanneer u een energiebespaarcoach inplant, heeft u áltijd recht op besteding van de waardebon, ook bij budgetoverschrijding!
  4. U krijgt bij besteding van de waardebon geen geld retour. U hoeft geen bezorgkosten te betalen. Mocht u meer producten bestellen dan de waarde van de waardebon, dan betaalt u het resterende bedrag per iDEAL bij in de WoonWijzerWebshop.

Wij hopen dat u met de aangeboden producten de komende winter uw energiekosten kunt verlagen! Indien u alsnog behoefte heeft aan een energiecoach, meld u dan aan via het mail adres: groenloket@gulpen-wittem.nl, onder vermelding van uw adres, telefoonnummer en contactgegevens. Nadat wij uw gegevens ontvangen hebben, wordt u door ons benaderd voor het maken van een afspraak tussen u en de energiecoach.

Bestel hier energiebesparende producten!

woonwijzer webshop

Energiebespaaractie

De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit merken wij allemaal aan onze energierekening. Er blijft minder over voor het huishouden en voor de boodschappen. Graag bieden we als gemeente Gulpen-Wittem nog een extra helpende hand aan iedereen die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag.

Wat is de energiebespaaractie?

Met de energiebespaaractie biedt de gemeente graag alle gezinnen, die in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag, een helpende hand met het verkrijgen van inzicht in hun energieverbruik en het besparen hierop.

Een gratis startpakket

Dat doen we door te beginnen met het opsturen van een gratis startpakket! Hiermee kunt u zelf kleine stappen zetten om te starten met het besparen van energie. In het startpakket zit een energiemeter om inzicht te verkrijgen in uw energieverbruik, een doorstroombegrenzer voor de douche, een thermometer en wasdrogerbollen om uw droogtijd te verkorten. Hoe u de producten uit dit startpakket gebruikt, kunt u zien in onze instructievideo's onderaan deze pagina.

Een energiecoach komt bij u langs!

Namens de gemeente is er een team van energiecoaches op de been die graag gratis een uurtje bij u langs komen. Tijdens dit bezoek zal de coach uw energiesituatie en -verbruik met u bekijken, waarna deze tips zal geven hoe u hierop kunt besparen. De coach zal samen met u een pakket met aanvullende gratis energiebesparende producten bestellen t.w.v. € 90. Daarnaast bekijkt de coach of er een witgoedapparaat, ouder is dan 6 jaar, in huis staat. Er wordt gekeken of dit apparaat vervangen kan worden door een nieuw en veel zuiniger exemplaar.

Let op! Een energiecoach is nodig om uw witgoedapparatuur te inventariseren. Maakt u geen gebruik van de energiecoach? Dan heeft u géén recht op een witgoedapparaat. Alleen apparaten van 6 jaar of ouder mogen worden vervangen. U mag uw oude apparaat niet behouden.

U ontvangt de gratis energiebesparende producten per post. Als u in aanmerking komt voor een nieuw witgoedapparaat, dan wordt het ophalen van uw oude apparaat en het plaatsen van het nieuwe op een ander moment uitgevoerd.

De energieklusser helpt u graag bij het installeren!

Heeft u hulp nodig bij het installeren van de ontvangen energiebesparende producten? Dan staat de energieklusser graag voor u klaar! De energieklusser komt bij u langs nadat u de producten heeft ontvangen, en zal deze voor u installeren. Handig wanneer u zelf niet zo handig bent!

Waar kan ik me aanmelden?

Wilt u deelnemen aan dit project en besparen op uw energiekosten? Meld u dan aan via het mail adres: groenloket@gulpen-wittem.nl, onder vermelding van uw adres, telefoonnummer en contactgegevens. Nadat wij uw gegevens ontvangen hebben, wordt u door ons benaderd voor het maken van een afspraak tussen u en de energiecoach.

Liever bellen?

Dat kan. Bel de gemeente via tel. 14 043 en geef uw adres en contactgegevens door aan de telefoniste.

Wat doen wij met uw contactgegevens?

Om de energiecoach met u in contact te brengen, delen wij uw contactgegevens met de coach. Geen zorgen! Wij hebben een contract opgesteld waardoor uw gegevens goed beschermd zijn. Ze worden enkel gebruikt voor dit project. Aan het einde van het project vernietigen wij uw gegevens, waardoor deze dus niet meer te achterhalen zijn.

Wilt u geen energiecoach en geen -klusser op bezoek?

Dan heeft u evengoed recht op de GRATIS energiebesparende producten ter waarde van € 90. Stel uw 'box' samen en gebruik daarbij de code die in de brief staat die u van ons ontvangen heeft. Bezoek de website van de Woonwijzerwinkel voor de energiespaaractie (met uw persoonlijke code)

Heeft u hulp nodig bij het bestellen van de energiebox? Neem dan telefonisch contact op met het duurzaamheidsloket onder vermelding van de energiebox, tel. 045 747 0051.

Energiecoach of -klusser worden?

Vrijwilligerswerk waar je energie van krijgt? Word energiecoach of lid van het energieklusteam!

U bezoekt mensen in de gemeente Gulpen-Wittem die zich hebben aangemeld voor het energiebespaarproject. U bekijkt ter plekke de woning en deelt uw constateringen hoe er met elektriciteit en aardgas omgegaan wordt. Vervolgens geeft u tips en adviezen over energiebewust gedrag. Tevens stelt u, samen met de bewoner(s) een Bespaarbox samen, vol energiebesparende producten. Van LED-lampen tot tochtstrips. In sommige gevallen heeft u als energiecoach ook nog de mogelijkheid om sterk verouderd witgoed te laten vervangen door een nieuw, energiezuinig, apparaat. Zo wordt er echt werk gemaakt van energie besparen!
Lijkt het u leuk om op deze manier iets te betekenen voor mensen binnen onze gemeente? Neem dan contact met ons op via e-mail: groenloket@gulpen-wittem.nl.

Bekijk deze en andere vrijwilligersvacatures van de gemeente Gulpen-Wittem.

Instructievideo’s


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken