Gemeentearchief

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van onze gemeente? U kunt terecht bij Rijckheyt te Heerlen.

Telefoon: 043 328 55 00

E-mail: info@hclimburg.nl

Website: Rijckheyt

Wat u moet weten

De historische archieven uit de periode 1795 -1998 van de voormalige gemeenten Gulpen, Slenaken, Wittem en Wijlre worden beheerd door de Rijckheyt - centrum voor regionale geschiedenis - in Heerlen. Rijckheyt is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van het Historisch Centrum Limburg.

Bezoekadres HCL (voorheen Rijckheyt)

Navolaan 83
6414 HE Heerlen
Website: www.rijckheyt.nl

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Archiefstukken vanaf 1999

Alle openbare archiefstukken vanaf 1999 kunt u opvragen bij de gemeente Gulpen-Wittem via mail: info@gulpen-wittem.nl.

Bouwtekening van uw woning of verbouwing

Bent u op zoek naar een bouwtekening van uw woning of verbouwing? Deze kunt u bij de gemeente opvragen.

Vergunningen tot en met 1998

Meestal is er van uw woning, aanbouw of verbouwing een vergunning afgegeven. Alle vergunningen en bijbehorende tekeningen worden in ons archief bewaard. Vergunningen tot en met 1998 worden bewaard op een externe locatie bij de Rijckheyt in Heerlen en zijn daar in te zien. Ook kunt u hier tegen betaling een kopie van krijgen.

Vergunningen vanaf 1999

De vergunningen vanaf 1999 zijn in het archief op het gemeentehuis aanwezig. Tijdens openingstijden kunt u deze opvragen. U kunt hiervoor het beste eerst telefonisch contact opnemen met de gemeente. Het dossier of dossiers moet namelijk uit het archief gehaald worden door een medewerker van de gemeente. Wanneer de dossiers beschikbaar zijn, nemen we vervolgens contact met u op. U kunt de dossiers inzien en er kunnen ook tegen betaling kopie├źn verstrekt worden. Dossiers kunnen niet worden meegenomen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken