Maatje voor kwetsbaren

Vacaturekenmerken
Vacaturenummer:2021017
Beschrijving:Soms zijn mensen (tijdelijk) kwetsbaar en kunnen zij daardoor de sociale aansluiting missen. Dan kan een vrijwilliger hulp bieden. Als vrijwilliger kun je een ware steun zijn voor iemand door te luisteren en te bemoedigen. Met het mens tot mens contact (één op één bij de deelnemer thuis of samen tijdens een wandeling of andere activiteit) kun je de kwaliteit van leven van iemand te verbeteren. Het Humanitas Maatjesproject zet zich in om eenzaamheid te doorbreken en de sociale en maatschappelijke participatie te bevorderen van mensen die extra kwetsbaar zijn. Denk dan aan mensen met beginnende dementie, persoonlijk leed, gevoel van eenzaamheid, depressie, gevoeligheid voor psychoses, verstandelijke beperking, psychische beperking, dak- en/of thuisloosheid en verslaving. Deze mensen worden soms niet begrepen door hun omgeving. Door hun (tijdelijke) kwetsbaarheid kunnen zij de sociale aansluiting missen. Hierbij kan een vrijwilliger hulp bieden. Bij de Humanitas afdeling Maastricht-Heuvelland zoeken we vrijwilligers als: Maatje voor mensen die (tijdelijk) extra kwetsbaar zijn De functie: Het contact tussen de deelnemer en vrijwilliger is het belangrijkste aandachtspunt. De vrijwilliger vormt een steun voor de deelnemer door vooral te luisteren en te bemoedigen. Met het mens tot mens contact (één op één bij de deelnemer thuis of tijdens een activiteit) probeert de vrijwilliger de kwaliteit van leven van de deelnemer te verbeteren. De ondersteuning is vanuit een gelijkwaardige basis. Gezelschap en het ondernemen van alledaagse dingen staan centraal, maar denk ook aan praktische ondersteuning zoals hulp bij boodschappen doen of samen naar de huisarts/ziekenhuis gaan. Wat vragen wij: als vrijwilliger… • ben je iemand die van mensen houdt; • ben je positief ingesteld en kun je een goede sfeer creëren; • heb je inlevingsvermogen en respect voor de leefsituatie van de deelnemers; • ben je initiatief rijk en zet je de eerste stap in het contact; • sta je stevig in je schoenen en stel je grenzen; • ben je betrouwbaar en kom je beloftes na; • heb je een maal per week een paar uurtjes tijd om als maatje om te gaan met een deelnemer.; • breng je de Humanitas waarden in de praktijk (gelijkwaardigheid, eigen regie voeren, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen en vraaggericht).
Organisatie/Vereniging:Humanitas Maastricht-Heuvelland
Plaats:Overig
Activiteit:Maatjesproject voor mensen met (tijdelijke) kwetsbaatheid
Begindatum:10-05-2021
Einddatum:10-05-2025
Werktijden:in overleg
Aantal uren per week:4
Onkostenvergoeding:Ja
Verzekering:Ja
Verklaring omtrent gedrag:Ja
Overige opmerkingen:Wat krijg je ervoor terug - Uitdagend en interessant werk in je vrije tijd. - Lid van een dynamische organisatie - Verplichte en periodieke trainingen die van toepassing zijn op de doelgroep. - Individuele begeleiding van een coördinator. - Ongevallen- en WA-verzekering - Reis- en onkostenvergoeding, geen parkeerkostenvergoeding Ben je geïnteresseerd Laat dan wat van je horen. Stuur je reactie en cv naar verwardgedrag.maastricht@humanitas.nl Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator: Kirstin Hagen (mobiel: 06-51677493, email: vriendschappelijkcontact.maastricht@humanitas.nl) Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Maastricht . Humanitas Maastricht-Heuvelland, Baron van Hövellstraat 4, 6221 VE Maastricht, 043-3560448
Soort werk:Anders
Reageer op deze vacature

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken