Energiecoach

Vacaturekenmerken
Vacaturenummer:2022029
Beschrijving:De gemeente Gulpen-Wittem is een Energiebespaarcampagne gestart om de bewoners met de kleinste beurs te helpen om te besparen op de alsmaar stijgende energiekosten. Deze Energiebespaarcampagne is een combinatie van bewustwording van energiezuinig gedrag, bespaarcompetitie, energiecoaches en het direct treffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen en het aanschaffen van 1 energiezuinig huishoudelijk apparaat waarbij gestuurd wordt op energiezuinig gedrag. De deelnemers van de Energiebespaarcampagne krijgen een bezoek van een energiecoach die de woning inspecteert. In overleg met de bewoners worden er kleine energiebesparende maatregelen besteld zoals tochtstrippen, leidingisolatie, LED-lampen, radiatorfolie etc. Tenslotte wordt met de bewoner een keuze gemaakt voor een nieuw energiezuinig elektrisch apparaat (witgoed), bv een nieuwe inductiekookplaat, warmtepompdroger of koelkast (al dan niet met bijbetaling). Naast energiebesparende tips wordt ook de bestellijst van materialen en elektrisch apparaat opgenomen in de Bevindingenrapportage van de Coach. De bewoner krijgt deze via mail toegezonden en de bestelling wordt gezet naar de leverancier. Na het plaatsen van de bestelling ontvangt de inwoner advies en tips via e-mail of per brief. Profiel Energiecoach • Nederlands en/of Engelstalig • Je wilt graag inzetten om je omgeving te verduurzamen • Je vindt het leuk om je buurtgenoten te helpen • Je bent per maand maximaal 36 uur (flexibel) beschikbaar • Je bent sociaal en communicatief vaardig • Je werkt nauwkeurig • Je beschikt over basiskennis over het verduurzamen van woningen of bent danwel bereid de training te volgen • In het bezit van het rijbewijs B is een pré
Organisatie/Vereniging:Gemeente Gulpen-Wittem
Plaats:Gulpen-Wittem
Activiteit:Het bezoeken van huurwoningen en particuliere woningeigenaren in Gulpen-Wittem voor een adviesgesprek aan de "keukentafel"
Begindatum:01-09-2022
Einddatum:28-02-2023
Werktijden:In overleg met de bewoners te plannen, tussen 10.00 en 19.00 uur
Aantal uren per week:9
Onkostenvergoeding:Ja
Verzekering:Ja
Verklaring omtrent gedrag:Ja
Overige opmerkingen:De Energiecoaches krijgen een 2-daagse opleiding waarin ze worden opgeleid als coach. Een praktijksessie met een opname in een proefwoning maakt deel uit van deze opleiding. U ontvangt een onkostenvergoeding van maximaal 180 euro per maand, gebaseerd op maximaal 36 uur Per huisbezoek ontvangt de energiecoach een kleine vergoeding. Ook kan gebruik worden gemaakt van een reiskostenvergoeding.
Soort werk:Anders
Reageer op deze vacature

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken