Inspiratiesessie streekproducten voor lokale ondernemers

Onlangs hebben een aantal inspirerende sprekers lokale ondernemers meegenomen in de wereld van eerlijke, duurzame en heerlijke producten van eigen Limburgse bodem. Dit gebeurde tijdens een door de gemeente georganiseerde inspiratiesessie.

Inspiratiesessie

Zo was er het verhaal van René Rademaker, die liet zien dat natuurdoelen en extensieve veehouderij hand in hand gaan. Door uit de lange voedselketen een heleboel schakels weg te laten, heeft hij een verdienmodel gevonden.

Inspiratie door René Rademaker; website natuurinclusieve agrariër

Net zo boeiend was het verhaal van Claudia Bisschops over de Zuid-Limburgse wijnen. Met meer dan 90 hectare is Zuid-Limburg het grootste wijnbouwgebied van Nederland. Route des vins.

Inspiratie door Claudia Bisschops

Henk Hoogakker is ambassadeur van Slow Food Limburg. Hij is een bevlogen pleitbezorger goed eten, vol van smaak en gezond, geproduceerd met respect voor de natuur en te koop op talrijke locaties voor een eerlijke prijs voor alle betrokkenen. Website Henk Hoogakker.

Inspiratie door Henk Hoogakker

Er gebeurt heel veel goeds op het gebied van streekproducten. Dat wilden we vooral laten zien. Helaas is de logistiek van streekproducten nog niet optimaal. Het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg werkt hard aan het verbinden, verknopen en het verkopen van streekproducten. Met een businessmodel dat ervoor zorgt dat de makers, telers, boeren en kwekers er hun boterham mee kunnen verdienen. 

Inspiratie Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg

Wilt u meer weten over de productie en verkoop van streekproducten? Op de website van het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg leest u hoe u deel kunt nemen aan dit samenwerkingsverband.

Gulpen-Wittem is een Cittaslow gemeente. Wij richten ons op de mens in een duurzame omgeving, kwaliteit van leven voor inwoners, bezoekers en ondernemers. We streven naar een duurzame omgeving die verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig landschap, waar een krachtige sociale gemeenschap aanwezig is, die door de gemeente ondersteund wordt.

Cittaslow is innovatief, maar gaat tegelijkertijd terug naar de oorsprong. Identiteit en cultuurhistorie zijn hierbij belangrijke elementen. Hier wordt genoten van lokale producten die op een duurzame manier geproduceerd worden. Dit wordt ondersteund door waarden als authenticiteit, fijnschaligheid, kwaliteit, gastvrijheid, respect, tijd en aandacht voor elkaar.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken