Parkeerontheffing blauwe zone

Woont u in een blauwe zone of is uw bedrijf daar gevestigd? Dan heeft u een parkeerontheffing nodig om te parkeren zonder parkeerschijf. Met deze parkeerontheffing mag u onbeperkt parkeren in de aangegeven parkeervakken. U kunt deze online aanvragen. Voldoet u aan de voorwaarden, dan krijgt u de parkeerontheffing binnen 10 werkdagen thuis gestuurd.

Direct aanvragen

Wat u moet weten

  • Een parkeerontheffing voor bewoners en bedrijven is 1 jaar geldig
  • Houd de einddatum van uw parkeerontheffing in de gaten. U moet zelf op tijd uw parkeerontheffing vernieuwen. Dit doet u door opnieuw een aanvraag in te dienen. Dit regelt u direct online of u maakt hiervoor een afspraak bij het Klantcontactcentrum.

Voorwaarden voor bewoner

  • U woont volgens de Gemeentelijke Basisadministratie op een adres binnen de blauwe zone. Als u nog niet bent ingeschreven, moet u aangifte van verhuizing hebben gedaan
  • Het kenteken staat op uw naam geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)

Rijdt u in een auto die niet op uw naam staat geregistreerd? Dan kunt u in de volgende gevallen toch een parkeerontheffing krijgen:

  • De auto staat op naam van uw partner (huwelijk, geregistreerd partnerschap of notarieel bekrachtigd samenlevingscontract) en u woont samen op het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt. Wij kunnen u vragen om een kopie van uw samenlevingscontract
  • De auto staat op naam van het bedrijf waarbij u werkt. Wij kunnen u vragen om een werkgeversverklaring en een kopie van het leasecontract

Voorwaarden voor bedrijf

  • Uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) met een vestigingsadres in de blauwe zone

Bijzondere situaties

Nieuw kenteken

Een kentekengebonden parkeerontheffing kunt u niet overzetten op een ander kenteken. De ontheffing blijft bij wijziging doorlopen tot einde termijn. U dient wel uw nieuwe kenteken door te geven aan de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klantcontactcentrum.

Tijdelijk ontheffing

Moet tijdens een verbouwing bijvoorbeeld de aannemer parkeren in de blauwe zone? Dan gebruikt u de parkeerontheffing voor tijdelijke werkzaamheden. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klantcontactcentrum.

Kwijt

Als u uw parkeerontheffing kwijt bent, moet u opnieuw een parkeerontheffing aanvragen. Uw nieuwe parkeerontheffing heeft weer de maximale geldigheid, zoals die van uw oorspronkelijke ontheffing.

Aanhangers, caravans, motor, brommobiel

U mag de parkeerontheffing niet gebruiken om campers, caravans, aanhangwagens en dergelijke te stallen. Zulke voertuigen mag u niet langer dan 3 dagen achter elkaar op de openbare weg parkeren.

Kosten

Een parkeerontheffing kost € 60,00.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken