Parkeren in Gulpen-Wittem

In Gulpen-Wittem kunt u op de meeste plekken gratis onbeperkt óf korte tijd met een parkeerschijf (binnen de blauwe zones) parkeren. Alleen in de kern Gulpen zijn er momenteel op een paar plekken kosten verbonden aan parkeren. Hier komt per 1 mei 2018 verandering in.

Let op: per 1 mei 2018 geldt in de kern van Gulpen een nieuw parkeerbeleid. Parkeren is vanaf deze datum (bijna) overal gratis! In het centrum - in de buurt van winkels en horeca - zijn parkeerschijfzones (ook wel: blauwe zones). Hier kunt u met een parkeerschijf maximaal 2 uur kosteloos parkeren. Wilt u langer in Gulpen verblijven, dan zijn er op loopafstand voldoende parkeerterreinen waar de parkeerschijf niet nodig is en waar uw auto onbeperkt kan blijven staan. Woont u in het centrum van Gulpen, dan wilt u natuurlijk in de buurt van uw woning kunnen parkeren. U kunt bij de gemeente een ontheffing voor de parkeerschijfzone aanvragen.

In de kern Gulpen geldt op de volgende locaties betaald parkeren:

  • Cobbejennegats (ontsluiting via Looierstraat), Dorpsstraat, Kapelaan Pendersplein, Looiersplein, Looierstraat, Rijksweg (tussen Molenweg en Nieuwstraat), Rosstraat en Prof. Cobbenhagenstraat: € 0,20 per 10 minuten of een gedeelte daarvan
  • Willem Vliegenstraat: € 0,60 per 50 minuten of gedeelte daarvan. Maximum van € 3,00 per dag.

Wanneer betalen in Gulpen?

  • In Gulpen moet u, met uitzondering van de Rijksweg, betalen voor het parkeren van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur (maximum parkeertijd 1 uur en 40 minuten)
  • Voor de Rijksweg geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur (maximum parkeertijd 60 minuten)

Het parkeren op het Willem Alexanderplein, de Tramweg en de Witteweg is gratis. In de kernen Mechelen en Wijlre is in het centrum een blauwe zone ingesteld. In deze zone kunt u voor een korte duur met een parkeerschijf parkeren. Parkeerverwijzingsborden geven in deze kern en aan waar u uw auto voor een langere tijd kunt parkeren. In de kern Gulpen kunt u tegen betaling uw auto in het centrum parkeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over parkeervergunningen en parkeerontheffingen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 043 of per e-mail info@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken