Parkeren in Gulpen-Wittem

Parkeren is (bijna) overal gratis in de gemeente Gulpen-Wittem!

In het centrum van de kern Gulpen - in de buurt van winkels en horeca - zijn parkeerschijfzones (ook wel: blauwe zones). Hier kunt u met een parkeerschijf maximaal 2 uur kosteloos parkeren. Wilt u langer in Gulpen verblijven, dan zijn er op loopafstand voldoende parkeerterreinen waar de parkeerschijf niet nodig is en waar uw auto onbeperkt kan blijven staan.

Parkeerschijfzone (blauwe zone)

De parkeerschijfzone herkent u aan de borden en de blauwe wegbelijning. Van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur gebruikt u hier een parkeerschijf. Vanaf dan kunt u maximaal 2 uur gratis parkeren.

Woont u in een blauwe zone of is uw bedrijf daar gevestigd? Dan kunt u een ontheffing aanvragen waarmee u in de aangegeven vakken onbeperkt mag parkeren.

Langdurig parkeren

Blijft u langer dan 2 uur in Gulpen? Parkeer dan buiten de blauwe zone. Op loopafstand zijn voldoende ruime parkeerterreinen waar uw auto gratis, onbeperkt en zonder parkeerschijf mag staan. Dit zijn onder meer het Willem Alexanderplein, de Willem Vliegenstraat en de Witteweg.
U kunt ook terecht in Cour de Galouppe aan de Looierstraat, een parkeergarage van Woningstichting Gulpen. Let op: hier moet u betalen. Het tarief bedraagt € 0,50 voor de eerste 45 minuten, daarna € 1,- per uur. U kunt hier ook voor circa € 57,- per maand een permanente parkeerplek huren. Neem hiervoor contact op met Woningstichting Gulpen via tel. 043 450 57 00.

Vergunninghouderszone

De vergunninghouderszones zijn aangeduid met een blauw bord met een witte P en de tekst Vergunninghouders. Hier mag u alleen met een geldige vergunning parkeren. Woont u in een vergunninghouderszone of is uw bedrijf daar gevestigd? Dan kunt u een parkeervergunning voor inwoners aanvragen of een parkeervergunning voor uw bedrijfsvoertuig aanvragen.

Meer informatie

Voor meer informatie over parkeervergunningen en parkeerontheffingen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 043 of per e-mail info@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken