Paspoort voor vluchteling

Woont u in Nederland en heeft u een status als vluchteling?

Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken. Na 7 werkdagen is uw paspoort klaar. Let op: voor vreemdelingen is er een paspoort voor vreemdelingen.

Maak direct een afspraak

U kunt ook telefonisch een afspraak maken via tel. 14 043 of mail naar info@gulpen-wittem.nl.

U heeft een vluchtelingenpaspoort bij de gemeente aangevraagd, en komt deze ophalen? Voor het afhalen van uw vluchtelingenpaspoort hoeft u géén afspraak te maken.

Wat u moet weten

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan vóór 14.00 uur een spoedaanvraag in het Klantcontactcentrum. U maakt hiervoor een afspraak via telefoon: 14 043. U kunt uw paspoort meestal de volgende werkdag afhalen. Bent u uw oude vluchtelingenpaspoort kwijt? Dan duurt de spoedaanvraag langer. Bij een spoedaanvraag betaalt u extra.
Is zelfs een spoedaanvraag niet snel genoeg? Lees meer op Rijksoverheid: Nooddocument.

Kwijt of gestolen?

Is uw vluchtelingenpaspoort kwijt of gestolen? Maak dan een afspraak bij de gemeente. U vult een vermissingsverklaring in bij het Klantcontactcentrum en kunt daarna direct een nieuw vluchtelingenpaspoort aanvragen. Neem uw verblijfsvergunning mee.

Geldigheid

De geldigheidsduur van het vluchtelingenpaspoort hangt af van uw verblijfsstatus en kan verschillen van enkele maanden tot maximaal 5 jaar

Meenemen

Uw verblijfsvergunning

  • Eventueel uw huidige vluchtelingenpaspoort of ander reisdocument, ook als het is verlopen
  • 1 Pasfoto, let op de eisen
  • Als u jonger bent dan 18 jaar: een door een of beide ouders (gezaghouders) ondertekende toestemmingsverklaring met daarbij de originele identiteitsbewijzen van een of beide ouders (gezaghouders)

In het Klantcontactcentrum vindt u een pasfotoautomaat (niet geschikt voor mindervaliden en jonge kinderen). Meestal voldoen de foto's uit deze automaat. De pasfoto's kosten € 9,00 voor een gewone foto en € 13,00 voor een digitale foto. U kunt hiervoor pinnen. Contant betalen is niet mogelijk.

Kosten

Kosten paspoort voor vluchteling  

Paspoort voor vluchteling: € 63,40
Inclusief spoedaanvraag:  € 120,40

U betaalt de kosten op het moment dat u het paspoort aanvraagt. U kunt hiervoor pinnen. Contant betalen is niet mogelijk.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken